Acceste vba kodu yazmak
Tarih
28/08/2009 15:04
Konu Sahibi
yasinunal
Yorumlar
8
Okunma
2998
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 2 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 5/5 - 2 oy



yasinunal
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
122
19/08/2009
0
İstanbul
Ofis 2007
16/07/2011,16:25
Çözüldü 
[/code]Arkadaşlar Merhaba

Accesste, girdiğim 2 saat arasındaki farkı vb kodları kullanarak hesaplayan bir zaman hesabı yapmak istiyorum. Zaman hesabı yapacağım alana tasarım görünümünde iken "güncelleştirme öncesindeki" kısıma kodları yazdım. Fakat 2 saati de yazmama rağmen alanda hiç bir hesaplama yapmadı. Alan bomboş. Acaba kodu yanlış yere mi yazdım ?
Ayrıca ilk defa vb kodu ile program yazıyorum. programda hata yapmışda olabilir miyim Sadd

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

http://rapidshare.com/files/272555510/AKM.mdb.html
Cevapla


mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.734
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
05/12/2016,11:17
Çözüldü 
Bitiş zamanı metin kutusunun güncelleme sonrasında olay yordamına

Me.Aktif_Süre = Me.Başlangıç_Zamanı - Me.Bitiş_Zamanı

yazın. Aynı kodları geçerli olduğunda olayına da koyun. Bu arada aktif_süre metin kutusununu güncelleme öncesinde yazdığınız kodlar yanlış yere yazılmış gibi geliyor. Ne amaçla ordalar, açıklar mısınız?
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla


yasinunal
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
122
19/08/2009
0
İstanbul
Ofis 2007
16/07/2011,16:25
Çözüldü 
AktifSüre için yazdığım güncelleştirme öncesindeki kodlar çalışılmayan sürelerin düşürülmesi için hazırlanmış. Örneğin (09:00 - 09:10), (12:00-12:40), (15:00-15:10), (18:00-18:15) gibi paydos süresinin düşürülmesi için. Fakat sanırım burada da bir hatam var. Programda başlangıç ve bitiş sürelerinden sonra bu zamanları düş dediğimde program bunları direkt saat gibi algılıyor. BTŞ -(BŞL + #12:15:00 AM#) gibi halbuki burada benim istediğim Bitiş süresinden başlangıç zamanını çıkardıktan sonra ilave 15 dakika daha çıkarmak istiyorum Fakat program bunu otomatik saat gibi algılıyor.
yasinunal, 19-08-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.734
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
05/12/2016,11:17
Çözüldü 
Yukardaki kod sorunuzu çözdü mü? Önce bununla ilgili bilgi verin de sonra diğer problemlerinize geçelim. Önce aktif süre metin kutusundaki problemi halledelim de.....
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla


yasinunal
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
122
19/08/2009
0
İstanbul
Ofis 2007
16/07/2011,16:25
Çözüldü 
evet aktif süre metin kutusunda gözüküyor.
yasinunal, 19-08-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


yasinunal
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
122
19/08/2009
0
İstanbul
Ofis 2007
16/07/2011,16:25
Çözüldü 
Peki vb kodları ile 2 saati birbirinden çıkarıp aradaki farktan yine belli bir süreyi nasıl çıkarabiliriz. Örneğin saat : 15:00 ile 16:00 arasındaki farkı aldık ve sonuç 01:00 saat kaldı ben yine bu süreden 00:10 dakika çıkarmak istiyorum. Bunu nasıl yapabiliriz yardımcı olur musunuz ?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim Img-grin
yasinunal, 19-08-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Açılan kutuda girilen ürün kodu yoksa, form açma ferhatozge 9 207 23/11/2016, 23:45 ozanakkaya
Information Boş sorguya 0 yazmak nemesisdream 11 418 10/07/2016, 14:17 atoz112
  Onay kodu görme?? GTAO 7 484 26/05/2016, 18:26 atoz112
Çözüldü Tablo veya Sorgudan Veri Çekme Kodu notrino 6 560 22/02/2016, 14:33 notrino
Çözüldü access 201 tr ESC tuş kodu ssdestek 4 535 30/11/2015, 14:52 ssdestek


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya