Accessten Accese bilgi alma
Tarih
29/06/2009 17:15
Konu Sahibi
herdogan
Yorumlar
14
Okunma
3289
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



herdogan
Hesap Aktif Değil
Kullanici Avatari
Aktivasyon Bekleyen
130
21/12/2008
Edirne
Ofis 2003
10/06/2016,21:25
Çözüldü 
Kolay gelsin arkadaşlar;
Okulların rehberlik servislerinde kullanılmak üzere bir veri tabanı hazırladım. Farklı öğretmenler bilgi girişi yapacak. Tüm bilgileri rehberlik servisinde toplamamız gerekiyor.
Bu durumda başka accessten bilgi almam gerekiyor. elekronik tablo aktar yöntemi ile yaptığımda tabloyu alıyor. Benim istediğim tabloyu değil tablo içindeki bilgileri merkez veri tabanında toplamak. Excel yapabilirm zannediyorum. Ama benim istediğim accesten almak.


Ek Dosyalar
.rar   34.rar (Dosya Boyutu: 248,37 KB / İndirme Sayısı: 16)
Cevapla


pcman
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
81
4
20/06/2009
29
İstanbul
Ofis 2003
12/07/2011,01:20
Çözüldü 
Sayın herdogan,

ilk önce projenizde uygulamayı ve tabloları birbirinde ayırıp,uygulamadaki tabloları data.mdb deki tablolara bağladım,

böylece data.mdb yi bir bilgisayara yüklediğinizde diğer bilgisayarlardan uygulama dosyanızı açıp, araçlar/veritabanı hizmet programları/bağlı tablo yönetici sini çalıştırıp, ağdaki tada.mdb yi göstermeniz yeterli olacaktır,

tüm pcler, aynı verileri eş zamanlı kullanacaklardır,

iyi çalışmalar.


Ek Dosyalar
.zip   34.zip (Dosya Boyutu: 467,36 KB / İndirme Sayısı: 36)
İyi Çalışmalar....
Cevapla


herdogan
Hesap Aktif Değil
Kullanici Avatari
Aktivasyon Bekleyen
130
21/12/2008
Edirne
Ofis 2003
10/06/2016,21:25
Çözüldü 
Sayın pcman;
Öncelikle ilginize teşekkür ederim.
Aynı anda ağ üzerinden kullanım söz konusu değil. Veri tabanına bilgiler farklı okullarda farklı zamanlarda girilecek. Aynı okulda bile olsa bir ağ üzerinde yapılmayacak. Bilgi girecek olanlar istedikleri yerde istedikleri ortamda bilgi girecekler. Tüm bu bilgileri tek veri tabanında toplayacağız. Excelden bilgi aldığımız gibi olmalı.
Cevapla


pcman
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
81
4
20/06/2009
29
İstanbul
Ofis 2003
12/07/2011,01:20
Çözüldü 
Tamam o zaman,

Verilerin toplanacağı bilgisayara ana pc diyelim,

ana pc ye Sql server kurulacak,
ana pc nin bağlı olduğu modemin çıkış ip si sabit olacak, Statik ip alınacak,
ana pc nin bağlı olduğu modemden ana pcye Sql portları açılacak (1433),

veriler ana pc deki Sql server de toplanacak,

diğer bilgisayarlar verilere ODBC bağlantıyla erişecek,

yapılması gerekenler yukarıdaki gibidir,

isterseniz, size bir döküman hzırlayabilirim?
İyi Çalışmalar....
Cevapla


mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.734
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
05/12/2016,11:17
Çözüldü 
Sayın Herdoğan sanırım bu işi ofline yapmak istiyor. Benzer bir durumda ben güncelleme sorgusu yapmıştım. İki farklı veritabanından birini ana veritabanı kabul ederek sonradan gelen veritabanını mevcut veritabanındaki dolu verilerle güncelleyen bir sorgu işinizi görecektir. Sanıyorum tüm öğrenciler boş veri tabanına yüklenecek, daha sonra bu veri tabanı farklı kurumlara verilecek ve her kurum kendine ait öğrencilerle ilgili bölümleri dolduracak. Sonrfa bu veriler ana tabloya aktarılacak.

Bunun için bir güncelleme sorgusu kullanarak, ana tablodaki boş olan alanların dolu olanlarla güncellenmesi sağlanabilir. Eğer istediğiniz buysa daha geniş açıklama yapabilir ve örnek isteyebilirim.
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla


herdogan
Hesap Aktif Değil
Kullanici Avatari
Aktivasyon Bekleyen
130
21/12/2008
Edirne
Ofis 2003
10/06/2016,21:25
Çözüldü 
Sayın pcman;yukarıdaki söylediklerinizi yapmak benim için imkansız gibi bir şey. yada hiç bilmediğim şeyler olduğu için bana öyle görünüyor. Bu işi yapmanın yukarıda söylediğim gibi bir yolu yokmu. Daha önce hazırladığım başka bir çalışmada excele aktarıyor, excelden geri alabiliyordum. Başkalarının bilgilerini excele aktarıp ordan almak mümkün. Ama accesten alabilirsek çok daha güzel olacak
Sayın mehmetdemiral;
güncelleme sorgusu için çalışacağım. Ama ekleme sorgusu bu durum da daha kullanışlı olabilirmi? Biraz bakmadan bi şey söylenemez gerçi Örneğim ilk mesajda sayın demirel, açıklamalarınızdan memnuniyet duyarım
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  webden veri alma, veri tabanına ekleme.... mbo69221088 15 233 Dün, 00:08 mbo69221088
  Webden veri alma stringeer 11 245 08/12/2016, 09:26 stringeer
  sorguda sadece bilgi girilen alanları göstersin ahmet114 5 92 05/12/2016, 09:04 ahmet114
  Dosya konumunu alma tufanbal 7 138 02/12/2016, 10:48 tufanbal
  Sorguda Kullanıcı Adını alma tufanbal 4 127 08/11/2016, 08:10 tufanbal


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya