Accesste grafik oluşturma
Tarih
01/12/2013 13:38
Konu Sahibi
abahceci
Yorumlar
8
Okunma
3716
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



abahceci
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
A.... B....
203
12/05/2010
0
Ofis 2010
24/07/2016,17:33
Çözüldü 
Öncelikle herkese merhaba,
Ben oluşturduğum veritabanında verilerin zamana göre değişimini grafik şeklinde de göstermek istiyorum. Forumda epey aradım ama istediğime yanıt olabilecek birşey bulamadım maalesef...

İstediğim şeyi kısaca özetlemek gerekirse; kaydettiğim hastaların laboratuar sonuçlarını zamana göre grafik şeklinde göstermek istiyorum. Bunu exelde çok kolay bir şekilde yapabiliyorum, ama Accesste maalesef bir türlü yapamadım.
Diyelim ki; bir hastaya ait 5 farklı zamanda aynı tahlil sonucu yazılmış (benim örneğimde AKŞ, Açlık Kan Şekeri)
Bu verileri Tek Formda grafik şeklinde nasıl gösterebilirim?
Ayrıca AKŞ'nin hemen altında yer alan TKŞ ve HbA1c alanları için de aynı grafik üzerinde ilgili alana tıklayarak onun grafiğini gösterebilir miyim?
Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Şimdiden çok teşekkür ederim...


Ek Dosyalar
.rar   GRAFİK SORUNU.rar (Dosya Boyutu: 49,38 KB / İndirme Sayısı: 46)
abahceci, 12-05-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.732
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
Dün,02:10
Çözüldü 
Bakın aşağıdaki konuda böyle bir grafik sorusuna cevap vermiştim. İnceleyiniz.
Accesste Grafik 
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla


abahceci
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
A.... B....
203
12/05/2010
0
Ofis 2010
24/07/2016,17:33
Çözüldü 
Mehmet Hocam, ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim.
Daha önceki mesajınıza ve örneğinize defalarca kez baktım, ama maalesef kendi örneğime uygulayamadım.
Bu arada sormuş olduğum 2. soruyu kendim çözdüm: ilgili alanın girildiğinde ve çıkıldığında olayına visible komutunu yazdım. İstediğim gibi oldu Img-grin
Lütfen beni yanlış anlamayın, sizden kendi işimi yapmanızı değil, sadece nasıl yapmam gerektiğini göstermeniz konusunda yardım istiyorum. Tekrar çok teşekkür ederim...
abahceci, 12-05-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.732
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
Dün,02:10
Çözüldü 
Mesajınızı görmemişim. Sayın Bahçeci, sorunuz halen güncel midir? Yani bir çözüm bulmuş olabilirsiniz diye soruyorum. 3,5 ay olmuş soru sorulalı. Sizden cevap bekliyorum.
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla


abahceci
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
A.... B....
203
12/05/2010
0
Ofis 2010
24/07/2016,17:33
Çözüldü 
Mehmet Hocam, aradan 3,5 ay geçmiş olmasına rağmen bu konuyla tekrar ilgilenmeniz ve cevap verme nezaketi göstermiş olmanız gerçekten çok güzel bir şey, çok teşekkür ederim.
Yukarıda sorduğum soruyu tam olarak yapamamış olsam da önemli ölçüde yol kat ettiğimi düşünüyorum. Ancak yine de bir konuda tıkanmıştım. Siz madem bu konuyu tekrar gündeme getirdiniz, izninizle sorayım:
Aşağıdaki örnekte göreceğiniz gibi, grafik göstermeyle ilgili bir sorun yok.
Ancak grafiğin sorgu kısmında hangi ölçüt ifadesini yazmam gerekiyor ki; boş olan kayıtlar yokmuş gibi sayılsın?
Yani AKŞ bazı kayıtlarda var, ama bazı kayıtlarda boş. Bu durum grafiğin çizgi halinde devamlılığını bozuyor. Bunu nasıl düzeltebilirim?
İkinci bir sorum da; grafiği bir formda, form açıldığında gizli yapsam, bir butonla açıldığında o grafik için hesaplama yapılmasını sağlayabilir miyim?
Neden derseniz, veriler arttığı zaman formun açılması sanırım uzun sürecek. Ayrıca daha önce sormuş olduğum başka bir soruya sizin verdiğiniz cevaptan yola çıkarak, birçok form yerine tek form kullanmak gerçekten çok daha mantıklıymış Img-grin
Ben de bu mantıkla farklı hastalıklar için kullanacağım grafikleri aynı formda üst üste yerleştirip açılışta gizli yapmayı düşünüyorum. Birçok grafik kullanmak da bu süreci daha da arttıracak...
Tekrar çok teşekkür ederim...


Ek Dosyalar
.rar   GRAFİK SORUNU.rar (Dosya Boyutu: 43,5 KB / İndirme Sayısı: 54)
abahceci, 12-05-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.014
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Çözüldü 
1. sorunuz için; grafiğin satır kaynağını aşağıdaki ile değiştir.

SQL Code
SELECT (Format([tarih],"Short Date")) AS İfade1, Sum(LABORATUAR.[aks]) AS aksToplamı FROM LABORATUAR GROUP BY (Format([tarih],"Short Date")), (Int([tarih])) HAVING ((Not (Sum(LABORATUAR.[aks])) Is Null));


2. sorunuz için;

Alıntı:grafiği bir formda, form açıldığında gizli yapsam, bir butonla açıldığında o grafik için hesaplama yapılmasını sağlayabilir miyim?

Herhangi bir formun açıldığında olayına

Visual Basic Code
DoCmd.OpenForm "LABORATUAR", acNormal, , , , acHidden

kodu yazarsan form açıldığında LABORATUAR formu arka planda açılır. Forma ekleyeceğin butona

Visual Basic Code
DoCmd.SelectObject acForm, "LABORATUAR"

konu eklersen, butonu tıkladığında LABORATUAR formu açılır.

Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Personel Veritabanı oluşturma ? adebisi 3 160 17/11/2016, 12:45 atoz112
  İki Tarih Arası Rapor oluşturma Erhan Altay 9 643 10/10/2016, 11:08 atoz112
  bağımsız değişken oluşturma ve bağımsız değişkene değer atama drdeliTR 4 190 09/10/2016, 18:37 atoz112
  Accessde Ürün Reçetesi Oluşturma Mrv Tprk 17 636 02/07/2016, 14:00 atoz112
  Kodla Tablo oluşturma ve Forma veri çağırma ve tabloya gönderme ask200075 5 285 01/06/2016, 15:42 atoz112


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya