Accesste excel gibi aylık devir yapamıyorum
Tarih
11/08/2011 02:12
Konu Sahibi
saglikci_salih
Yorumlar
25
Okunma
5779
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



saglikci_salih
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
91
28/07/2009
17
Amasya
Ofis 2010
08/10/2015,00:57
Çözüldü 
Fur arkadaşlar nerede ise üç gündür çalışıyorum, bir türlü işin içinden çıkamadım. İş yerinin bir arabası var ve bu arabanın aylık olarak kaç km yaptığını bulmak zorundayım ve bir dahaki aya devretmek zorundayım en son kilometreyi. İlkgösterge (ayın ilk günü arabanın cıkış kilometresi) songösterge(arabanın ayın sonundaki giriş kilometresi) var. son kilometreden ilk kilometreyi çıkarıyorum kat edilen yolu km bazında buluyorum.Buraya kadar tamam.lakin sonraki aya gectiğimde son gösterge ilk gösterge olması gerekiyor bunu başaramadım. örnek ocak ayında arabanın ilk kilometresi 85300 olsun son göstergesi de 86300 olsun araba 1000 kilometre yol yapsın şubat ayına gectiğimizde ilkgösterge 86300 olması gerekiyor. Bunu yapamıyorum. Kafam durdu excelde cok basit lakin accesste sürekli form yaptım onda bir önceki ayı görüp yazıyordum taki bir ayı yanlış yazana kadar sonra arabanın km si yılın sonunda 350 km fazla cıktı tabi amirden yediğim fırcayı siz düşünün excelde yaparken böyle sorunlar cıkmıyordu accessle yapmaya başlayınca böyle sorunlar cıktı lütfen yardımcı olursanız sevinirim dosyayı ekte veriyorum. Ayları ben kendim aktardım ocak şubat mart nisan diye gidiyor bu son göstergeyi ilkgöstergeye otomatik aktaracak bir formül yada kod varmı. Not: İleri derecede Access bilgim yoktur acıklamalı yaparsanız yada örnek verirseniz sevinirim ben formda bulamadım.


Ek Dosyalar
.rar   akaryakıt sarf formu2003.rar (Dosya Boyutu: 22,97 KB / İndirme Sayısı: 17)
saglikci_salih, 28-07-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


kadirdursun

Kullanici Avatari
Özel Üye
K.... D....
1.228
12/01/2009
86
İstanbul
Ofis 2010 32 Bit
01/12/2016,16:48
Çözüldü 
anladığım kadarıyla ay içindeki km ler ile ilgilenmiyorsunuz. tabloya yanlızca ayın ilk km si ve son kmsini yazmak istiyorsunuz. doğru mu? yani her ay için tek satır olacak.
dlokup la yapılabilir sanırım.
Hayat bu
ölsende yaşamaya mecbursun!
UNUTMA!!!


http://www.isciler-iski.com
http://www.universiteliisciler.com

(hafta sonu mesai olmadığından mesajlardaki çözümleri ancak hafta içi uygulayabiliyorum)
Cevapla


alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
5.976
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
Dün,19:11
Çözüldü 
Bu şekilde bir tabloyu sadece 1 yıllık tutabilirsiniz. Çünkü her yıl için aynı tabloyu kullanacak olursanız aynı ay ismi (mesela Ocak) her yıl tekrar tekrar kaydedileceği için hangi yılın Ocak ayı olduğunu ayırt edemezsiniz. Tek tablo olmalı ve dönemleride 01.01.2011 gibi bir formatta saklamalısınız.

Şu anki haline göre çözüm ektedir.


Ek Dosyalar
.rar   akaryakıt sarf formu2003_accesstr_alpeki99.rar (Dosya Boyutu: 22,89 KB / İndirme Sayısı: 47)
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla


kadirdursun

Kullanici Avatari
Özel Üye
K.... D....
1.228
12/01/2009
86
İstanbul
Ofis 2010 32 Bit
01/12/2016,16:48
Çözüldü 
sayın alpeki99;
geçen ayın ilk km sini veriyor.

ocak her yıl tekrar edecek ama ocak2011 gibi dönemsel yazılırsa problem olmaz sanırım.
Hayat bu
ölsende yaşamaya mecbursun!
UNUTMA!!!


http://www.isciler-iski.com
http://www.universiteliisciler.com

(hafta sonu mesai olmadığından mesajlardaki çözümleri ancak hafta içi uygulayabiliyorum)
Cevapla


alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
5.976
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
Dün,19:11
Çözüldü 
Bende çalıştırınca geçen ay Temmuz olduğundan değer olarak 101.021 değerini veriyor yani Temmuz'un son KM değeri. Ya siz yanlış bakıyorsunuz ya ben yanlış Img-grin
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla


kadirdursun

Kullanici Avatari
Özel Üye
K.... D....
1.228
12/01/2009
86
İstanbul
Ofis 2010 32 Bit
01/12/2016,16:48
Çözüldü 
böyleyse ben yanlış bakıyorum Img-grin
Hayat bu
ölsende yaşamaya mecbursun!
UNUTMA!!!


http://www.isciler-iski.com
http://www.universiteliisciler.com

(hafta sonu mesai olmadığından mesajlardaki çözümleri ancak hafta içi uygulayabiliyorum)
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Excel Formülleri hk. murat dikme 5 152 10/11/2016, 04:59 ozanakkaya
  Filtreleme Yaparak Excel'e Export Etme! Rıdvan Üçok 3 111 06/11/2016, 13:53 atoz112
  Excel Dosyasında veri alma idrisy 3 100 04/11/2016, 22:00 idrisy
  Excel ile bağlantı sorunu ertans 12 285 12/10/2016, 20:00 ertans
  aylık gelir görme MART02 5 186 07/10/2016, 13:32 MART02


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya