Accesste Etopla
Tarih
05/01/2010 21:40
Konu Sahibi
cresendo
Yorumlar
12
Okunma
1798
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



cresendo
Hesap Aktif Değil
Kullanici Avatari
Aktivasyon Bekleyen
20
6
18/12/2009
Denizli
Ofis 2003
23/03/2015,13:12
Merhaba arkadaşlar exceldeki Etopla mantığını accesste bir tabloda uygulayabilirmiyiz?
Cevapla


cuneyt

Kullanici Avatari
Onursal
321
29/10/2008
81
İstanbul
Ofis 2007
08/06/2016,10:56
merhaba,
Accesste Dsum ile yapılabilir.
örnek:
=DSum("[komisyon]";"tablo1";"[tutar]>100")
Yani tablo1 tablosundaki tutar alanında 100 lirayı geçenlerden komisyon alanlarını topla.
örnek ilişikte.


Ek Dosyalar
.rar   ornek.rar (Dosya Boyutu: 11,3 KB / İndirme Sayısı: 14)
Cevapla


cresendo
Hesap Aktif Değil
Kullanici Avatari
Aktivasyon Bekleyen
20
6
18/12/2009
Denizli
Ofis 2003
23/03/2015,13:12
Merhaba,

Sanırım benim sorunum biraz farklı ekte tümgirişler tablosunaa veriler atılıyor(stok hareketlerini izlemek amaclı bu yontemi kullandım.) buraya atılan verileri tümmalzemeler tablosuna etopla ile ilgili stok grubunun ilgili malzeme tanımın ilgili renk, beden, boyut,cins gibi diğer tanımlamaları uygun olacak sekilde toplanmasını istiyorum. yani o malzemeye ait giriş miktarları, cıkıs miktarı, boyahane giden boyahane gelen fason giden fason gelen alanlarında toplamak istiyorum. bunu nasıl yapabilirim?


Ek Dosyalar
.rar   TEKSTİL stok programı.rar (Dosya Boyutu: 58,66 KB / İndirme Sayısı: 11)
Cevapla


alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
5.994
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
Dün,23:53
Sayın cresendo lütfen sorularınızı farklı sitelerde sormayın. O kadar acele edecek bir durum olduğunu zannetmiyorum. Eğer bir sitede sorduğunuz soruya bir kaç saat geçtikten sonra cevap alamıyorsanız başka yere sorunuzu sorun. Bir daha tekrarı halinde konunuz çöpe taşınacaktır.
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla


cresendo
Hesap Aktif Değil
Kullanici Avatari
Aktivasyon Bekleyen
20
6
18/12/2009
Denizli
Ofis 2003
23/03/2015,13:12
Sayın alpeki

Durumumu ne kadar biliyorsunuzda yorum yapabiliyorsunuz merak ediyorum.Yogun çalışma tempom dışındaki vaktimde Access hakkında birşeyler öğrenmeye ve programı yetiştirmeye çalışıyorum.Farklı sitelerde sorularımı sormamın size ne gibi bir zararı var bunuda merak ediyorum açıkcası.eğer gerçekten bir zararı varsa söyleyin tekrarlamıyayım.
Cevapla


cuneyt

Kullanici Avatari
Onursal
321
29/10/2008
81
İstanbul
Ofis 2007
08/06/2016,10:56
Bu dedikleriniz şu an hazırlamış olduğunuz veritabanı ile çok uzun sürede tamamlanır.
Yani hemen hemen programın başlangıcındasınız.
Bu durumda belirttiğiniz şekilde olması sırf Dsum fonksiyonuna göre değil bir çok function ve kodlarla sağlanabilir. Bunun için uzun bir süreci tamamlamış olmanız gerekiyor. Ki ilgili function veya kodlamalar yapılabilsin.
Yapmanız gereken tabloları sorguları formları sorularınıza cevap verilebilecek şekilde tasarlamak. Daha sonra ilgili sorularınız tek tek ele alınabilir.
Bence sizin yapmanız gereken forumda arama yaparak üyelerimizin daha önce hazırlamış oldukları stok programlarını incelemek. Gerekirse bunlardan uygun gördüğünüzü kendinize göre dizayn etmek. Ve takıldığınız yerlerde sorular sorarak yardım istemek.
(ilk sorduğunuz sorunun cevabı yine ilk verdiğim cevaptı.)
kolay gelsin.
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Exclamation accesste veri toplama sorunu Furkan Sezer 2 519 31/12/2015, 08:25 ozanakkaya
  excelde veri güncellendiğinde accesste güncellenirmi derer 7 1.477 20/08/2010, 18:47 benremix
  accesste ilişkili açılan kutuları vb.net nasıl yapabiliriz goodfalles 0 1.438 01/06/2009, 18:19 goodfalles


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya