Accessde özel kullanıma açık mdb dosyasına girmek
Tarih
17/07/2010 12:50
Konu Sahibi
teomanco
Yorumlar
5
Okunma
1692
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



teomanco
Üye
Kullanici Avatari
Üye
4
1
08/07/2010
0
Bitlis
Ofis XP
23/08/2013,08:30
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Accessde özel kullanıma açık mdb dosyasına girmek için ne yapmam gerekiyor.Şu anda bir adet mdb dosyası var ve bir program sürekli oalrak bu veri tabanını kullanıyor fakat benimde veri tabanında herhangibi bir değişiklik yapmadan bu veri tabanından verileri okutmam farklı bir yere atmam gerekiyor bu konu hakkında bana bilgi vere bilecek kimse varmı acaba
teomanco, 08-07-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

Kur@l
AccessTR.Net
Kullanici Avatari
Uzman
2.029
05/11/2008
KONYA
Ofis 2010
Dün,00:22
Çözüldü 
Sayın teomanco;
Yeni bir veritabanı oluşturun. Bu özel kullanımda olan dosyaya dış veri bağlantısı yapın. Tablolarını sizin çalışmanıza bağlayın. Sizde O veritabanından artık kolayca faydalanabilirsiniz.,
Kolay Gelsin.
Cevapla

teomanco
Üye
Kullanici Avatari
Üye
4
1
08/07/2010
0
Bitlis
Ofis XP
23/08/2013,08:30
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Cevabınız için çok teşkkür ederim.Peki birşey daha danışayım bu dediğiniz taktik ile tabloların diğer veri tablosuna göre sürekli güncellenmesini sağlaya bilirmiyim??
teomanco, 08-07-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

POWER
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
U.... Ö....
1.855
02/04/2010
İzmir
Ofis 2003
Dün,23:07
Çözüldü 
Sayın teomanco

Bir başka veritabanındaki tablolara 2 türlü erişebilirsiniz.

1.cisi Tabloları Al yöntemi
Bu yöntemle tabloları diğer veritabanından sizin veritabanınıza kopyalamışsınızdır.Sizde bu bilgiler local olarak oluşmuştur.Sizin yaptığınız değişiklikler veri aldığınız veritabanını etkilemez. Yani tamamen Local durumdasınızdır.

2.cisi Tabloları Bağla
Bu yöntemle tablolara bağlanmışınız demektir.Yani siz verilerde değişiklik yaptığınızda diğer veri tabanındaki verileri değiştirmiş olursunuz. Bu veri tabanının yapısını değiştirme anlamına gelmez sadece veritabnının içindeki verileri değiştirmiş olursunuz. Bunun avantajı ilgili veritabanına girilen tüm veriler sanki siz girmişçesine size yansıyacaktır, yani online olursunuz.

Eğer yeni sorgular ve raporlar oluşturacaksanız 2. yöntem doğru olandır.
Please return your positive or negative ...
Cevapla

teomanco
Üye
Kullanici Avatari
Üye
4
1
08/07/2010
0
Bitlis
Ofis XP
23/08/2013,08:30
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Gerçkeden çok teşekkür ederim çok faydalı oldu bilgileriniz bana
teomanco, 08-07-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

teomanco
Üye
Kullanici Avatari
Üye
4
1
08/07/2010
0
Bitlis
Ofis XP
23/08/2013,08:30
Çözüldü 
Arkadaşlar bide sizden bir ricam daha olacak.Ben tabloya bağlayarak dediğiniz gibi verilere ulaşabildim fakat ben bu verileri delphi ye çekmek yada otomatik olarak belli aralıklarla dışarıya atmak istiyorum.Diğer bir seçenekde burdan oluşturduğum sorguyu delphide görmek olabilir.Bana bu konulardan herhangibi biriisinde yardımcı olabilirmisiniz.
teomanco, 08-07-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Mesaj Kutusuna Özel Formatlı Metin Kutusu Verisini Getirme Hk. rknbrlz 2 98 19/12/2016, 14:07 rknbrlz
  Access 2010 Özel Paylaşım Hk. Serkan Çevik 2 123 30/11/2016, 22:00 Serkan Çevik
  Accessde Ürün Reçetesi Oluşturma Mrv Tprk 17 742 02/07/2016, 14:00 atoz112
Çözüldü rapor yerine word dosyasına gönderme ibrahimeryigit41 2 570 18/12/2015, 19:42 ozanakkaya
Çözüldü Alandaki Veriyi boşaltarak yeni veri girmek. fascioğlu 5 509 14/11/2015, 21:02 fascioğlu


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya