Access Verilerini ListBox'a Çekme
Tarih
10/04/2011 21:49
Konu Sahibi
~~KaG~~
Yorumlar
5
Okunma
4521
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



~~KaG~~
Kıdemli Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
K.... A....
477
06/01/2011
47
Karabük
Ofis 2003
28/11/2014,11:50
Çözüldü 
Merhaba Arkadaşlar

Visual Basic 2008 de Ufak Çaplı Bir Program Yapmak İstiyorum. Kodlarla Access Veritabanında ki Verileri ListBox1'e Çekmek İstiyorum. DataGridView Kullanarak Çalışıyor Ama ListBox'a Çekmek İsterken Sorun Çıkıyor. DataBase de Veri Olmasına Rağmen ListBox Boş Duruyor. Yardım Edebilecek Varmı Acaba? Örnekteki Dosya Açıklamada Yeterli Olacakdır Sanırım. Şimdiden Teşekkürler...


Ek Dosyalar
.rar   Sevilen Nickler.rar (Dosya Boyutu: 67,07 KB / İndirme Sayısı: 38)
Cevapla


ercansahin
BlackEagle
Kullanici Avatari
Uzman
E.... Ş....
3.733
14/11/2008
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
Dün,15:47
Çözüldü 
Kod bölümüne

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
Private Sub doldur()
        Dim baglanti As New OleDbConnection("Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source='db.mdb'")

        baglanti.Open()
        Dim komut As New OleDb.OleDbCommand("SELECT * FROM Tablo1", baglanti)

        Dim getir As OleDb.OleDbDataReader
        getir = komut.ExecuteReader()
        While getir.Read()
            ListBox1.Items.Add(getir("Nick"))
        End While
        ListBox1.Refresh()
        baglanti.Close()

    End Sub

şeklinde bir kod ekleyin ve Form1_Load'ına;

Visual Basic Code
doldur()

ekleyin, deneyin. Sanırım bu kadar.


Düzenlenmiş hali de ektedir.


Ek Dosyalar
.rar   Sevilen Nickler_BlackEagle.rar (Dosya Boyutu: 71,02 KB / İndirme Sayısı: 76)
Cevapla


~~KaG~~
Kıdemli Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
K.... A....
477
06/01/2011
47
Karabük
Ofis 2003
28/11/2014,11:50
Çözüldü 
Teşekkürler. Birşey Sormak İstiyorum Bu Kod Nick Kısmı Yani DataBase De Ki Nick Sütünumu Oluyor?

Visual Basic Code
 While getir.Read()
            ListBox1.Items.Add(getir("Nick"))
        End While

Cevapla


ercansahin
BlackEagle
Kullanici Avatari
Uzman
E.... Ş....
3.733
14/11/2008
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
Dün,15:47
Çözüldü 
Evet aynen öyle. Vt içerisinde oluşturduğunuz Tablo1'in alanlarından Nick isimli olanıdır.
Cevapla


~~KaG~~
Kıdemli Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
K.... A....
477
06/01/2011
47
Karabük
Ofis 2003
28/11/2014,11:50
Çözüldü 
Tekrar Teşekkürler Sn. BlackEagle Akşam Akşam Zahmet Verdik
Cevapla


ercansahin
BlackEagle
Kullanici Avatari
Uzman
E.... Ş....
3.733
14/11/2008
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
Dün,15:47
Çözüldü 
Zahmet ne demek, bizler bunun için buradayız. Biz teşekkür ederiz.
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü ComboBoxtaki Degeri Kullanarak TextBoxa Veritabanından Veri Çekme (Resimli) Acil Yrdm Metlesshade 12 1.251 21/01/2016, 15:11 Metlesshade
Çözüldü ListBox Ve TextBox ~~KaG~~ 6 2.610 14/10/2015, 13:12 atoz112
Çözüldü VB.NET Combobax 'a Veritabanından Veri Çekme 47terminator 3 1.323 12/05/2014, 21:16 47terminator
Çözüldü Listbox içindeki itemler için ayrı form açmak adrian 11 3.137 09/03/2012, 16:17 alpeki99
Çözüldü TextBox & ListBox TheWayEnd 10 2.648 22/06/2011, 22:39 TheWayEnd


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya