Access ve resim ekleme sıkıntısı
Tarih
08/02/2014 03:01
Konu Sahibi
gorkemogutveren
Yorumlar
12
Okunma
1975
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



gorkemogutveren
Üye
Kullanici Avatari
Üye
9
2
26/01/2014
0
09/04/2014,02:26
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Arkadaşlar herkese merhabalar;

Öncelikle sitedeki bol örnek ve çalışmalar için herkese teşekkür etmek istiyorum. Ne kadar denesemde bir türlü beceremediğim bir konu var.

Visual studio 2013 vb.net ile bir proje geliştiriyorum. Database olarak Access 2010 kullanıyorum.

Fakat bir türlü resim ekleme, güncelleme, silme ve çağırma kodlarını ayarlayamadım. Bu konuda yardıma ihtiyacım var arkadaşlar. İstersrniz projeyi gönderebilirim.

Bu arada site üzerindeki örnek proje bende hata verdiği için onu inceleyemedim.

Şimdiden teşekkürler.
Cevapla

ernac
Üye
Kullanici Avatari
Üye
10
2
01/11/2011
0
Belirtilmemiş
Ofis 2010
03/08/2016,11:19
Çözüldü 
Öncelikle günaydın;

Visiual Studiodan pek anlamam açıkcası.
Şunu açıklamanda fayda var, amacın tam olarak nedir? Resimleride veritabanına kayıt edecekmisin, yoksa resimleri sadece bir klasörde tutup, veritabanında o resmin yolunumu göstereceksin?

Aşağıdaki linkleri bir incele istersen;
Accesste resim ekleme 
Forma Resim Ekleme (Tabloya Resim Yolunu Kaydederek) 

Ek olarak benim tasarladığım Personel Kimlik kartı modülünüde ekliyorum. Modülde resim yolunu göstererek kayıt tutuluyor. Belki işine yarar.

İyi çalışmalar...


Ek Dosyalar
.rar   personelkimlik.rar (Dosya Boyutu: 27,76 KB / İndirme Sayısı: 41)
Cevapla

gorkemogutveren
Üye
Kullanici Avatari
Üye
9
2
26/01/2014
0
09/04/2014,02:26
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Günaydın dostum

İlgin için teşekkürler.
Aslında db ye resim ekleyip şişirmenin gereksiz olduğunu düşünüyorum. O yüzden db ye yolu gösterip picbox a resim yüklemek daha mantıklı gibi. Şuan pc başında değilim. Geçince gönderdiğini hemen inceleyeceyim.

Teşekkürler
Cevapla

gorkemogutveren
Üye
Kullanici Avatari
Üye
9
2
26/01/2014
0
09/04/2014,02:26
Çözüldü 
dostum merhaba;

inceledim fakat .net koduna erişemedim? yardımcı olur musun?
Cevapla

POWER
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
U.... Ö....
1.855
02/04/2010
İzmir
Ofis 2003
Dün,11:34
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Örneğinizi mümkünse 2010 VB.NET olarak ekleyiniz...
Please return your positive or negative ...
Cevapla

gorkemogutveren
Üye
Kullanici Avatari
Üye
9
2
26/01/2014
0
09/04/2014,02:26
Çözüldü 
şöyle yapalım dostum ben sana projeyi yollasam bir inceler misin?
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Tabloya Resim Yolu Eklenen Resmi Raporda Gösterme siyahca 2 90 19/01/2017, 16:59 siyahca
  Yemek Sipariş Portalı 4 Sorgu Ekleme al1en 2 136 18/01/2017, 00:26 ozanakkaya
  toplu ekleme hakkında. hbal09 7 296 16/01/2017, 08:27 hbal09
  ekleme sorgusunu istenilen sayıda çalıştırmak hbal09 12 361 06/01/2017, 15:37 atoz112
  Listedeki tüm kayıtları tabloya ekleme nightashes 2 103 01/01/2017, 11:54 nightashes


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya