Access ve resim ekleme sıkıntısı
Tarih
08/02/2014 03:01
Konu Sahibi
gorkemogutveren
Yorumlar
12
Okunma
1917
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



gorkemogutveren
Üye
Kullanici Avatari
Üye
9
2
26/01/2014
0
09/04/2014,02:26
Çözüldü 
Arkadaşlar herkese merhabalar;

Öncelikle sitedeki bol örnek ve çalışmalar için herkese teşekkür etmek istiyorum. Ne kadar denesemde bir türlü beceremediğim bir konu var.

Visual studio 2013 vb.net ile bir proje geliştiriyorum. Database olarak Access 2010 kullanıyorum.

Fakat bir türlü resim ekleme, güncelleme, silme ve çağırma kodlarını ayarlayamadım. Bu konuda yardıma ihtiyacım var arkadaşlar. İstersrniz projeyi gönderebilirim.

Bu arada site üzerindeki örnek proje bende hata verdiği için onu inceleyemedim.

Şimdiden teşekkürler.
Cevapla


ernac
Üye
Kullanici Avatari
Üye
10
2
01/11/2011
0
Belirtilmemiş
Ofis 2010
03/08/2016,11:19
Çözüldü 
Öncelikle günaydın;

Visiual Studiodan pek anlamam açıkcası.
Şunu açıklamanda fayda var, amacın tam olarak nedir? Resimleride veritabanına kayıt edecekmisin, yoksa resimleri sadece bir klasörde tutup, veritabanında o resmin yolunumu göstereceksin?

Aşağıdaki linkleri bir incele istersen;
Accesste resim ekleme 
Forma Resim Ekleme (Tabloya Resim Yolunu Kaydederek) 

Ek olarak benim tasarladığım Personel Kimlik kartı modülünüde ekliyorum. Modülde resim yolunu göstererek kayıt tutuluyor. Belki işine yarar.

İyi çalışmalar...


Ek Dosyalar
.rar   personelkimlik.rar (Dosya Boyutu: 27,76 KB / İndirme Sayısı: 40)
Cevapla


gorkemogutveren
Üye
Kullanici Avatari
Üye
9
2
26/01/2014
0
09/04/2014,02:26
Çözüldü 
Günaydın dostum

İlgin için teşekkürler.
Aslında db ye resim ekleyip şişirmenin gereksiz olduğunu düşünüyorum. O yüzden db ye yolu gösterip picbox a resim yüklemek daha mantıklı gibi. Şuan pc başında değilim. Geçince gönderdiğini hemen inceleyeceyim.

Teşekkürler
Cevapla


gorkemogutveren
Üye
Kullanici Avatari
Üye
9
2
26/01/2014
0
09/04/2014,02:26
Çözüldü 
dostum merhaba;

inceledim fakat .net koduna erişemedim? yardımcı olur musun?
Cevapla


POWER
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
U.... Ö....
1.848
02/04/2010
İzmir
Ofis 2003
Bugün,02:03
Çözüldü 
Örneğinizi mümkünse 2010 VB.NET olarak ekleyiniz...
Please return your positive or negative ...
Cevapla


gorkemogutveren
Üye
Kullanici Avatari
Üye
9
2
26/01/2014
0
09/04/2014,02:26
Çözüldü 
şöyle yapalım dostum ben sana projeyi yollasam bir inceler misin?
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Liste kutusu işlem yapma ekleme silme de sorun nightashes 7 108 29/11/2016, 20:24 nightashes
  Access Formda Tümünü Seç Buton Olay Yordamı Ekleme ? mehami 7 313 25/11/2016, 18:36 mehami
  Tablo dan Açılır Kutu ya alınan verilerek Sabit Ekleme yapma ask200075 7 272 21/11/2016, 18:49 ask200075
  Liste Kutusuna Kayıt ekleme mmert06 6 196 28/10/2016, 22:59 mmert06
  Yazdırmada Eksik Alan Uyarısı Ekleme Serkan Çevik 10 177 21/10/2016, 22:54 Serkan Çevik


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya