Access te combobox problemi
Tarih
14/09/2011 13:35
Konu Sahibi
snowsoft
Yorumlar
6
Okunma
1806
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



snowsoft
Üye
Kullanici Avatari
Üye
10
2
23/08/2011
0
Gaziantep
Ofis 2010
07/10/2011,17:55
Çözüldü 
Ben Combobox ile listeledigim a tablosundaki degerleri b tablosunda Arama / Sorgu ile listeliyorum ama b tablosuna veri eklerken benim comboboxtaki degeri kaydediyor ben a tablosunda degeri degiştirsem bile digerlerinde degişiklik olmuyor. Bunu nasıl degiştirebilirim


Ek Dosyalar
.rar   ögrenci1.rar (Dosya Boyutu: 1,04 MB / İndirme Sayısı: 4)
Cevapla


Kur@l
AccessTR.Net
Kullanici Avatari
Uzman
2.029
05/11/2008
KONYA
Ofis 2010
15/11/2016,02:32
Çözüldü 
Örnek ekleyiniz.
Cevapla


snowsoft
Üye
Kullanici Avatari
Üye
10
2
23/08/2011
0
Gaziantep
Ofis 2010
07/10/2011,17:55
Çözüldü 
bir tane ekledim ögrenci bil tablosundaki sinifi satırının sinif tablosunda degişiklik oldugunda önceki kayıttlarında dehişmesini gerekiyor formda
Cevapla


Kur@l
AccessTR.Net
Kullanici Avatari
Uzman
2.029
05/11/2008
KONYA
Ofis 2010
15/11/2016,02:32
Çözüldü 
Sayın snowsoft;
Oluşturmuş Olduğunuz Sınıfın Adını Sabit Sınıf Adlarını Kaydettiğiniz Tabloda Değiştirdiğiizde SAbit Sabah Yerine Sabit Sabah Kural yazdığınızda Sabit Sabah Sınıfında bulunan öğrencilerin artık Sabit Sabah Kural sınıfı adı altında görülmesi meselesini hallettim.
Öğrenci bil tablonuza bir alan ekledim sinif_kural adında ve sınıf isimlerini değil sınıf isimlerinin SINIF tablosunda karşılık geldiği sayıları kaydettirdim böylece sınıf adını değiştirdiğinizde öğrencibil tablonuzda değişiklik yaptığınız hali görülecektir.
Size bir diğer tavsiyem Site Kuralları mızı okumanızdır. Yapılmaması Gereken Ölümcül Hatalar  Bölümümüzede Göz Atmanızda Fayda Olacaktır.

Formlarınıza resimler eklemişsiniz. Logo ve öğrenciler ile yakınlarına ait resimler o resimleri Tablonuzun içine kaydederseniz (-ki etmişsiniz) veri tabanınız gereksiz olarak büyük boyutlara ulaşır buda çalışma hızını etkiler.
Formlarınıza eklemek istediğiniz resimleri tablolara gömmeyin resmin bulunduğu yerin yolunu kaydettirin sizin için daha verimli olacaktır. Resim nesnelerinde katıştırılmış değil Bağlı özelliğini kullanın böylece resmi gidip ilgili yerden okuyup gösterecektir. Bununla ilgili şu konuyu   incelemenizi öneririm.

Kolay Gelsin.


Ek Dosyalar
.zip   ögrenci1_kur@l.zip (Dosya Boyutu: 440,61 KB / İndirme Sayısı: 5)
Cevapla


snowsoft
Üye
Kullanici Avatari
Üye
10
2
23/08/2011
0
Gaziantep
Ofis 2010
07/10/2011,17:55
Çözüldü 
Çok Teşekkür ederim resimler veritanabının içine kayıt olmuyor örnek olark gönderdigim için resimler klasörü yok ayrı baglantıdan alıyor forumdaki ercan arkadaşımızın yaptıgı Resimal_ercan dan yaralanarak resimleri klasörden alıyorum ordada öyle idi ama gözden kaçmış olaiblir


Çok Teşekkür Ederim Lol
Computer Programmer
Asp Coder
Cevapla


Kur@l
AccessTR.Net
Kullanici Avatari
Uzman
2.029
05/11/2008
KONYA
Ofis 2010
15/11/2016,02:32
Çözüldü 
Sorununuz çözülmüşse sevindim. Sanırım bir hata var resim meselesinde. Resim meselesini de verdiğim linki yeniden inceleyerek çözebilirsiniz.
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Form Açıldığında Yeni Kayda Gitme Problemi ferhatozge 6 206 30/11/2016, 15:53 ferhatozge
  Arama problemi ve bir kaç diğer sorun nightashes 3 111 28/11/2016, 01:22 nightashes
  Tabloya Eklenen Resmi Formda Gösterme Problemi peter088 2 134 19/10/2016, 20:24 peter088
  Ürün Satış Birimi ADET ise otomatik kaydedip bir sonraki Combobox'a geçmesini sağlama hasanak2 5 225 16/09/2016, 11:00 atoz112
  Sorgulama Problemi accessdelisi 4 3.201 12/09/2016, 18:32 accessdelisi


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya