Access te Aritmetik işlem nasıl yapılır?
Tarih
17/04/2010 20:46
Konu Sahibi
fenerliilyas
Yorumlar
18
Okunma
6440
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 5/5 - 1 oy



fenerliilyas
Üye
Kullanici Avatari
Üye
7
1
17/04/2010
0
Belirtilmemiş
Belirtilmemiş
25/04/2010,21:52
Çözüldü 
Merhabalar ben Office 2007 kullanıyorum ve access'te bir veritabanı yaptım fakat öğrenmem gereken birşey oldğunu farkettim..Aritmetik işlem yapmasını bilmiyorum..

Toplam Tutar=Gelen tutar*Date
date dediğim windows günü istediğim şey gün ile gelen tutarın çarpılması..Gün geçtikçe ordaki toplam tutar rakamının değişmesi..Sizce yapılabilir bişi mi istiyorum??
fenerliilyas, 17-04-2010 tarihinden beri AccessTr.neT
Cevapla


ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.011
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,18:03
Çözüldü 
ekteki örneği inceleyiniz.


Ek Dosyalar
.rar   vt1.rar (Dosya Boyutu: 6,54 KB / İndirme Sayısı: 108)
Cevapla


ercansahin
BlackEagle
Kullanici Avatari
Uzman
E.... Ş....
3.733
14/11/2008
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,15:47
Çözüldü 
Fenerli olarak kaybettiniz ama olsun, Sn sledgeab hocamın örneğinin yanısıra, Tarih Fonksiyonları  konusunu iyice okuyunuz..


(Fener bölümü şaka tabiiImg-grin)
Cevapla


canpinartolga
Üye
Kullanici Avatari
Üye
19
0
27/01/2010
0
Adana
Ofis 2003
17/04/2011,15:53
Çözüldü 
elinize sağlık
canpinartolga, 27-01-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


fenerliilyas
Üye
Kullanici Avatari
Üye
7
1
17/04/2010
0
Belirtilmemiş
Belirtilmemiş
25/04/2010,21:52
Çözüldü 
Hocam ellerinize sağlık ama aslında problem ben bu yazdığınız kodu Accessin neresinde yazmam gerekiyorImg-grin) yani bu çarpma işlemi gibi.Bana yolladığınız Access tam istediğim gibi ancak...Nerede yazılcağını bilmiyorumImg-cray
fenerliilyas, 17-04-2010 tarihinden beri AccessTr.neT
Cevapla


ercansahin
BlackEagle
Kullanici Avatari
Uzman
E.... Ş....
3.733
14/11/2008
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,15:47
Çözüldü 
Sn sledgeab hocamın örneğini incelediğinizde, Metin0, Metin2 ve Metin4 alanlarını göreceksiniz. Bunlardan
Metin0 (TUTAR alanı),
Metin2 (GÜN alanı) kaynağı =Date()
ve
Metin4 (SONUÇ alanı) kaynağı =[Metin0]*(Format([Metin2];"dd")) olarak belirlenmiştir.

Metin2 alanındaki tarihten Format([Metin2];"dd")) fonksiyonu ile gün çıkartılmaktadır.
Devamında da =[Metin0]*(Format([Metin2];"dd")) ile Metin0 kutusuna yazdığınız Tutar ile Gün çarpılmaktadır.
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Liste kutusu işlem yapma ekleme silme de sorun nightashes 7 90 29/11/2016, 20:24 nightashes
  Access Formda Tümünü Seç Özelliği Nasıl Eklenir? mehami 5 187 16/11/2016, 21:35 mehami
  Butonlardaki Hesaplama Kodunu Güncelleme de nasıl yapabiliriz ask200075 6 178 15/11/2016, 12:08 ask200075
  Seçime Bağlı Form Açma-Açılan Formda Seçilenleri Raporda Gösterme Nasıl Yapılır? mehami 8 199 14/11/2016, 18:43 mehami
  Access Veritabanında Tablo Şifreleme ve Formdan Tabloya Bağlanma Nasıl Yapılır?? mehami 11 305 09/11/2016, 23:35 mehami


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya