access-sql dlookup komutu
Tarih
08/02/2014 23:52
Konu Sahibi
ssdestek
Yorumlar
7
Okunma
2373
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



ssdestek
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
107
28/03/2013
0
13/01/2017,08:44
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Merhaba,
Access 2010 da Dlookup komutunu başarılı bir şekilde kullanabiliyorum. Bu komutun Sql 2008 de kullanamiyorum, bu komutu tanımıyor. her ne kadar INNER JOIN komutu benzer işlemi yapsada bu komutun yaptığını yapamiyoruz.
SQL 2008 de Sorgu oluştururken Dlookup komutunu nasıl kullanabilirim veya buna eşğeder ne ifade olabilir ?

çok teşekkür ederim.
Saygılarımla,
Cevapla

alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
6.020
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
11/01/2017,17:51
Çözüldü 
Kendinize şunu sorun:

"Dlookup komutu ne yapar?"

verilen şarta göre sonuçları geri döndüren bir komuttur. Bunun Sql de karşılığı SELECT komutudur. Şartları ise WHERE komutuna vereceksiniz.

Visual Basic Code
Dlookup("Adi","Musteriler","Siparis=1")


Bu ne anlama geliyor? Musteriler tablosunda Siparis alanının değeri 1 olanların Adi alanındaki değeri getiriyor. Aynısını Sql komutu ile yapacak olursanız:

SQL Code
SELECT Adi FROM Musteriler WHERE Siparis=1


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla

ssdestek
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
107
28/03/2013
0
13/01/2017,08:44
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Merhaba,
Sizin verdiğiniz örnek tek bir tablodaki farklı alanlar arası işlemdir. İki tablodan işlem yaptığımızda nasıl yapılabilir? Yapmak istediğim;

Access 2010 da Dlookup komutunu başarılı bir şekilde kullanabiliyorum. Bu komutun Sql 2008 de kullanamiyorum, bu komutu tanımıyor. her ne kadar INNER JOIN komutu benzer işlemi yapsada bu komutun yaptığını yapamiyoruz. TabloA 'da xx, yy, zz diye üç değer olsun. TabloB de ise xx, xx, www değerleri olsun.
TabloA daki değerleri TabloB içinde aramak istiyorum.
INNER JOIN kullanırsam, TabloA da xx değerini TabloB de ararken iki yerde bulursa ikisini de getiriyor ama ben sadece TabloB de bulduğu xx değerlerinden ikisini değil ilk karşılaştığını getirsin istiyorum, bunu da ancak Dlooup yapabilmektedir.
Sql 2008 de Sorgu oluştururken Dlookup komutunu nasıl kullanabilirim veya Sql komutları ile buna eşdeğer ifade yazabilir misiniz ?


çok teşekkür ederim.
Saygılarımla,
Cevapla

ssdestek
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
107
28/03/2013
0
13/01/2017,08:44
Çözüldü 
Merhaba,
Access 2010 da Dlookup komutunu başarılı bir şekilde kullanabiliyorum. Bu komutun Sql 2008 de kullanamiyorum, bu komutu tanımıyor. her ne kadar INNER JOIN komutu benzer işlemi yapsada bu komutun yaptığını yapamiyoruz. TabloA 'da xx, yy, zz diye üç değer olsun. TabloB de ise xx, xx, www değerleri olsun.
TabloA daki değerleri TabloB içinde aramak istiyorum.
INNER JOIN kullanırsam, TabloA da xx değerini TabloB de ararken iki yerde bulursa ikisini de getiriyor ama ben sadece TabloB de bulduğu xx değerlerinden ikisini değil ilk karşılaştığını getirsin istiyorum, bunu da ancak Dlooup yapabilmektedir.
Sql 2008 de Sorgu oluştururken Dlookup komutunu nasıl kullanabilirim veya Sql komutları ile buna eşdeğer ifade yazabilir misiniz ?


çok teşekkür ederim.
Saygılarımla,
Cevapla

POWER
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
U.... Ö....
1.855
02/04/2010
İzmir
Ofis 2003
Dün,23:43
Çözüldü 
Sponsor Reklam
SQL içinde Dlookup komutu yoktur.

Siz Access örneğinizi ekleyin. Dlookup ilede hangi bilgiyi çektinizi gösterin.

Bunun Sql karşılığı varmıdır veya Sql ile aynı sonuca nasıl ulaşılır bakalım.
Please return your positive or negative ...
Cevapla

alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
6.020
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
11/01/2017,17:51
Çözüldü 
Zaten mevcut bir konunuz varken ve oraya cevap yazmışken aynı cevabınızla yeni konu açmayın. Konuları birleştirdim.

Aslında yukarıda cevabımda yazmıştım "Dlookup komutu ne yapar?". Bu soruyu sorsanız alacağınız cevaba göre ilerleyebilirdiniz. Sizin cevabınız şu "istediğim tabloda istediğim alanda belirttiğim şarttaki ilk kaydı getiriyor".

Tüm kayıtları değil sadece ilk kaydı istiyorsanız Sql kodunuzun içinde TOP 1 yazın yeterli olacaktır.

SQL Code
SELECT TOP 1 MusteriAdi FROM Musteriler


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Çapraz sorguda Between Like komutu orderyazbim 4 135 17/01/2017, 00:52 orderyazbim
  Dlookup sorunu nightashes 6 167 23/12/2016, 23:56 nightashes
  Alt formda hesaplatma komutu nedeni ile focus sorunu shalala 22 581 12/12/2016, 12:49 atoz112
  Tablolar arası hesaplanmış alanda Iff komutu yardımı nightashes 17 424 06/12/2016, 18:46 nightashes
Çözüldü IIF komutu saityazar 4 1.041 22/08/2016, 12:01 atoz112


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya