access-sql dlookup komutu
Tarih
08/02/2014 23:52
Konu Sahibi
ssdestek
Yorumlar
7
Okunma
2305
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



ssdestek
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
107
28/03/2013
0
29/09/2016,16:56
Çözüldü 
Merhaba,
Access 2010 da Dlookup komutunu başarılı bir şekilde kullanabiliyorum. Bu komutun Sql 2008 de kullanamiyorum, bu komutu tanımıyor. her ne kadar INNER JOIN komutu benzer işlemi yapsada bu komutun yaptığını yapamiyoruz.
SQL 2008 de Sorgu oluştururken Dlookup komutunu nasıl kullanabilirim veya buna eşğeder ne ifade olabilir ?

çok teşekkür ederim.
Saygılarımla,
Cevapla


alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
5.976
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
Dün,19:11
Çözüldü 
Kendinize şunu sorun:

"Dlookup komutu ne yapar?"

verilen şarta göre sonuçları geri döndüren bir komuttur. Bunun Sql de karşılığı SELECT komutudur. Şartları ise WHERE komutuna vereceksiniz.

Visual Basic Code
Dlookup("Adi","Musteriler","Siparis=1")


Bu ne anlama geliyor? Musteriler tablosunda Siparis alanının değeri 1 olanların Adi alanındaki değeri getiriyor. Aynısını Sql komutu ile yapacak olursanız:

SQL Code
SELECT Adi FROM Musteriler WHERE Siparis=1

AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla


ssdestek
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
107
28/03/2013
0
29/09/2016,16:56
Çözüldü 
Merhaba,
Sizin verdiğiniz örnek tek bir tablodaki farklı alanlar arası işlemdir. İki tablodan işlem yaptığımızda nasıl yapılabilir? Yapmak istediğim;

Access 2010 da Dlookup komutunu başarılı bir şekilde kullanabiliyorum. Bu komutun Sql 2008 de kullanamiyorum, bu komutu tanımıyor. her ne kadar INNER JOIN komutu benzer işlemi yapsada bu komutun yaptığını yapamiyoruz. TabloA 'da xx, yy, zz diye üç değer olsun. TabloB de ise xx, xx, www değerleri olsun.
TabloA daki değerleri TabloB içinde aramak istiyorum.
INNER JOIN kullanırsam, TabloA da xx değerini TabloB de ararken iki yerde bulursa ikisini de getiriyor ama ben sadece TabloB de bulduğu xx değerlerinden ikisini değil ilk karşılaştığını getirsin istiyorum, bunu da ancak Dlooup yapabilmektedir.
Sql 2008 de Sorgu oluştururken Dlookup komutunu nasıl kullanabilirim veya Sql komutları ile buna eşdeğer ifade yazabilir misiniz ?


çok teşekkür ederim.
Saygılarımla,
Cevapla


ssdestek
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
107
28/03/2013
0
29/09/2016,16:56
Çözüldü 
Merhaba,
Access 2010 da Dlookup komutunu başarılı bir şekilde kullanabiliyorum. Bu komutun Sql 2008 de kullanamiyorum, bu komutu tanımıyor. her ne kadar INNER JOIN komutu benzer işlemi yapsada bu komutun yaptığını yapamiyoruz. TabloA 'da xx, yy, zz diye üç değer olsun. TabloB de ise xx, xx, www değerleri olsun.
TabloA daki değerleri TabloB içinde aramak istiyorum.
INNER JOIN kullanırsam, TabloA da xx değerini TabloB de ararken iki yerde bulursa ikisini de getiriyor ama ben sadece TabloB de bulduğu xx değerlerinden ikisini değil ilk karşılaştığını getirsin istiyorum, bunu da ancak Dlooup yapabilmektedir.
Sql 2008 de Sorgu oluştururken Dlookup komutunu nasıl kullanabilirim veya Sql komutları ile buna eşdeğer ifade yazabilir misiniz ?


çok teşekkür ederim.
Saygılarımla,
Cevapla


POWER
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
U.... Ö....
1.846
02/04/2010
İzmir
Ofis 2003
Bugün,00:55
Çözüldü 
SQL içinde Dlookup komutu yoktur.

Siz Access örneğinizi ekleyin. Dlookup ilede hangi bilgiyi çektinizi gösterin.

Bunun Sql karşılığı varmıdır veya Sql ile aynı sonuca nasıl ulaşılır bakalım.
Please return your positive or negative ...
Cevapla


alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
5.976
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
Dün,19:11
Çözüldü 
Zaten mevcut bir konunuz varken ve oraya cevap yazmışken aynı cevabınızla yeni konu açmayın. Konuları birleştirdim.

Aslında yukarıda cevabımda yazmıştım "Dlookup komutu ne yapar?". Bu soruyu sorsanız alacağınız cevaba göre ilerleyebilirdiniz. Sizin cevabınız şu "istediğim tabloda istediğim alanda belirttiğim şarttaki ilk kaydı getiriyor".

Tüm kayıtları değil sadece ilk kaydı istiyorsanız Sql kodunuzun içinde TOP 1 yazın yeterli olacaktır.

SQL Code
SELECT TOP 1 MusteriAdi FROM Musteriler

AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü IIF komutu saityazar 4 998 22/08/2016, 12:01 atoz112
Brick Microsoft Access Yüklü Olmayan Bilgisayarlarda Access Kullanımı (Runtime) OFA 4 355 20/06/2016, 14:47 OFA
  Kaydetme Komutu notrino 6 311 17/05/2016, 10:40 atoz112
Question DLookUp Fonksyonunda Hata Akifff 5 310 11/05/2016, 17:52 Akifff
  Sorguda DLookUp Kullanımı ! İfadelerle Üretilen Alandan Ardışık satır Verisi Çağırma Celalettin Uçar 10 521 11/05/2016, 16:43 atoz112


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya