access otomatik sayı üretip textboxa yazdırmak
Tarih
14/01/2012 18:37
Konu Sahibi
goodfalles
Yorumlar
9
Okunma
4614
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 1/5 - 1 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 1/5 - 1 oy



goodfalles
Hesap Aktif Değil
Kullanici Avatari
Aktivasyon Bekleyen
306
11/12/2008
İstanbul
Ofis 2007
17/11/2014,04:14
Çözüldü 
Sponsor Reklam
herkese merhaba

vb.netle proje yapmaya başladım ve bir sorunla karşılaştım çözse çözse accesstr.nette çöze bilirim dedim Img-grin neyse ilk soruma geleyim accesste otomatik sayı üretip o sayıy textboxa nasıl aktara bilirim dosyayı paylaşmak istemiyorum proje nette bulunursa benim için sorun olabilir okulda sunum yapacağım için önceden nette olan dosyayı almışsın denebilir çünkü projeyi sunmama 4 ay var


ve 2.sorum vb.netle ile accesste bir proje yapıp bunu internet yada bi bilgisayara yükleyip 3-4 bilgisayardan bu Access dosyasına ulaşmam mümkün mü yani şöyle olacak tek veri tabanı olacak Access bilgisayarlardan birine yüklencek ve orada bulunan diğer 2bilgisayarla bağlanılıp bir anda 3bilgisayarında bu accesse ulaşması mümkün mü ? bunu proje için sormuyorum kafama takıldığı için sordum olur mu olmaz mı yapan varmı diye

iyi çalışmalar . . .
Cevapla

Yandemir
Only Office 2003
Kullanici Avatari
Onursal
M.... Y....
1.432
26/08/2009
482
Tekirdağ
Ofis 2003
17/01/2017,22:09
Çözüldü 
cevap 1
Text1= int(rnd*100) ' 100 e kadar rakam üretir vb veya acc farketmez.

cevap 2
bütün programlarım bu şekilde çalışıyor. bir data paylaşımda, diğer 20 terminalde bu dataya bağlı.

Murat YANDEMİR ( PyramiD YAZILIM Uluslar Arası Nakliye Programları )
Bilgisayar Programcısı (1989'dan beri)

+rep Yollar biter Access bitmez. +rep
Cevapla

goodfalles
Hesap Aktif Değil
Kullanici Avatari
Aktivasyon Bekleyen
306
11/12/2008
İstanbul
Ofis 2007
17/11/2014,04:14
Çözüldü 
Sponsor Reklam
1.soruyla ilgli ben random sayı değilde sıralı sayı üretmek istiyorum accesste ve bu sıralı sayıyı vbde texte aktarmak istiyorum

2.sorumla ilglide sqlde bu mümkün accesstede mümkün mü ? bunla ilgli döküman varmı sitede

Cevapla

Yandemir
Only Office 2003
Kullanici Avatari
Onursal
M.... Y....
1.432
26/08/2009
482
Tekirdağ
Ofis 2003
17/01/2017,22:09
Çözüldü 
1.cevap:
tablo oluştururken AutoNumber ID alanı oluşturun database kendisi artırıyor zaten

2.cevap:
http://www.accesstr.net/konu-ag-uzerinde...%BCzerinde
http://www.accesstr.net/konu-access-dosy...%BCzerinde
http://www.accesstr.net/konu-ag-uzerinde...%BCzerinde

konulardan birkaçı inceleyin derim.
Murat YANDEMİR ( PyramiD YAZILIM Uluslar Arası Nakliye Programları )
Bilgisayar Programcısı (1989'dan beri)

+rep Yollar biter Access bitmez. +rep
Cevapla

goodfalles
Hesap Aktif Değil
Kullanici Avatari
Aktivasyon Bekleyen
306
11/12/2008
İstanbul
Ofis 2007
17/11/2014,04:14
Çözüldü 
Sponsor Reklam
hocam 2. soru için sağol şimdi bakıcam onlara ama şimdilik onu eklemeyi düşünmüyrum ama linkleri kayıt edicemImg-grin


1.soruyla ilgli olarakta mesala öyle yaptığımda vb.netten orayı nasıl alıcam

hocam şöyle bi ekleme yapayım ben şöyle yapmayı düşünüyorum vb.net üzerinden bi sorgu yapıcam ve tabloda en büyük olan sayıyı alıcam onun üzerine +1 ypıp textboxt göstermek istiyorum.
yapamadığım kısmı sorgu kısmı nasıl olacak o kısım


Cevapla

alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
6.020
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
11/01/2017,17:51
Çözüldü 
Örnek dosyanızı ekleseydinz şu zamana kadar çoktan cevap almış olacaktınız.
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  VB.net ile veri tabanındaki en büyük sayı alican60 2 127 24/12/2016, 07:49 alican60
  rastgele sayı üretme Emine Çalık 5 335 03/08/2016, 00:22 ozanakkaya
Çözüldü TextBoxa Girilen Tarihe Göre Veritabanından Kayıt Güncelleme Acil Yardım Metlesshade 8 972 24/01/2016, 11:33 alican60
Çözüldü ComboBoxtaki Degeri Kullanarak TextBoxa Veritabanından Veri Çekme (Resimli) Acil Yrdm Metlesshade 12 1.339 21/01/2016, 15:11 Metlesshade
Çözüldü Comboboxtaki seçime göre veritabanından textboxa veri çağırma tetikçi_61 11 3.132 11/07/2014, 10:53 tetikçi_61


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya