access kdv hesaplama
Tarih
27/02/2010 18:49
Konu Sahibi
caribbeam
Yorumlar
29
Okunma
9315
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



caribbeam
Üye
Kullanici Avatari
Üye
M.... S....
12
2
15/04/2009
0
Istanbul, Turkey
Ofis 2007
10/07/2014,15:27
Çözüldü 
access ile kdv hesaplama bir türlü olmuyorr Fur
kdv hesap oranı yapıp bir ürünün özelliği ile vb.net e aktarmak istiyorum olmuyor site içindekı orneklerı denedım yararını bulamadım ...
caribbeam, 15-04-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


ercansahin
BlackEagle
Kullanici Avatari
Uzman
E.... Ş....
3.731
14/11/2008
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,00:07
Çözüldü 
Sn caribbeam, kendiniz bir form oluşturun, bu forma 4 adet metin kutusu yerleştirin, ayrıca bu forma birde düğme ekleyin.

Düğmenin adını Komut1,
1.metin kutusunun adını ANAPARA,
2.metin kutusunun adını KDV,
3.metin kutusunun adını KDVSIZ,
4.metin kutusunun adını ise KDVT olarak ayarlayın.Sonra formun kod bölümüne;

Kod:
Private Sub Komut1_Click()
   Me.KDVSIZ = [ANAPARA] * 100 / ([KDV] + 100)
   KDVT= Me.ANAPARA - Me.KDVSIZ
End Sub

yazın ve kaydedip kapatın. Formunuzu çalıştırdığınızda ANAPARA ve KDV oranlarını girerek düğmeye tıkladığınızda size içerisinde KDV olmayan rakam ile Ana para içerisinde yeralan kdv miktarını verecektir.

Sn mehmetdemiral hocama saygılarımla....


Ayrıca;

KDVORANI, ANAPARA ve SONUC metin kutuları oluşturarak,

Kod:
Private Sub Komut1_Click()
   Me.SONUC= [ANAPARA] * 100 / ([KDVORANI])
End Sub

yazmanız halinde sadece KDV miktarını hesaplayabilirsiniz.

Cevapla


caribbeam
Üye
Kullanici Avatari
Üye
M.... S....
12
2
15/04/2009
0
Istanbul, Turkey
Ofis 2007
10/07/2014,15:27
Çözüldü 
bunu vb.nette yapacagım sanırım dimi ama ben accesde oluşturmak istiyorumm yapamıorum accesde .. mesela sole

adet :
ürünadı
ürün adeti
ürünsatısı
tarih

bunları yazıp alt taraftada kdv oranı hesaplamak istiyorum ve

vb.net te cyrstalraport ile ditek bağlantı sağlayıp raporlamada gormek istiyorum
caribbeam, 15-04-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


ercansahin
BlackEagle
Kullanici Avatari
Uzman
E.... Ş....
3.731
14/11/2008
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,00:07
Çözüldü 
Hayır Access ile yapacaksınız..
Cevapla


caribbeam
Üye
Kullanici Avatari
Üye
M.... S....
12
2
15/04/2009
0
Istanbul, Turkey
Ofis 2007
10/07/2014,15:27
Çözüldü 
mesela tv den elımde 10 tane var ve ben 5 tane satmısım tv nı normal fiyarı 100 diyelım kdv ile 125 olucak

tv nın karşısında ana para 100 yazacakk .
alt taraftada kdv = 125 seklınde gösterilebilecel
caribbeam, 15-04-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


ercansahin
BlackEagle
Kullanici Avatari
Uzman
E.... Ş....
3.731
14/11/2008
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,00:07
Çözüldü 
Buyrun örnek ektedir..


Ek Dosyalar
.rar   kdv hesaplama_2010-02-27.rar (Dosya Boyutu: 8,87 KB / İndirme Sayısı: 188)
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Butonlardaki Hesaplama Kodunu Güncelleme de nasıl yapabiliriz ask200075 6 176 15/11/2016, 12:08 ask200075
  Access Sorguda Yaş ve Yaş Grubu Hesaplama accessdelisi 4 197 31/07/2016, 19:56 ozanakkaya
Brick Microsoft Access Yüklü Olmayan Bilgisayarlarda Access Kullanımı (Runtime) OFA 4 353 20/06/2016, 14:47 OFA
  2 metin kutusundaki verileri başka bir metin kutusuna hesaplattırma hesaplama zorosx5 5 400 24/05/2016, 17:58 atoz112
  Kayıtlarda otomatik hesaplama yaptırma arasson 7 534 20/04/2016, 13:36 atoz112


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya