Access'den Exel'e sorgulama hatası
Tarih
06/12/2012 15:46
Konu Sahibi
tarzan
Yorumlar
3
Okunma
1368
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



Çözüldü 
Arkadaşlar selamlar, saygılar.

Elimde satış bilgilerinin bulunduğu büyük bir Access veri tabanı var.
Exeldeki tabloda da sorgulamaları yapıyorum.

Accessdeki veri tabanında örneğin Mevlana Ticaret ve BD Mevlana Ticaret olarak iki farklı firma var.
Ben comboboxdan hangisini seçersem sadece o firmaya ait bilgilerin ekrara gelmesini istiyorum.

Fakat orjinal dosyamda örneğin "Mevlana Ticaret"'i seçtiğimde hem seçtiğimi hemde BD Mevlana Tic. bilgilerini getiriyor.
Orjinal dosyamı paylaşamıyorum.
Ekte örnek olarak bakabileceğiniz dosyayı ekledim,kodlar vs herşey aynı.
Fakat bahsettim sorunu örnekte yaşamadım nedense, onu da anlamadım.

Listele fonsiyonunun içindeki;

Sorgu = Sorgu + "Where Yil like '%" & Yl & "%' and FirmaAdi like '%" & FrmAdi & "%' satırı

Firma adını sorgularken "LİKE" komutunu contain olarak algılıyor sanırım.
Benim istediğim "FrmAdi" için like yerine "equal" komutunu verebilecek birşeyler yazmak.
Ama nasıl yapacağımı beceremedim.

Yardımlarınızı rica ederim.


Ek Dosyalar
.rar   DNM-2.rar (Dosya Boyutu: 594,49 KB / İndirme Sayısı: 15)
Cevapla


ogulcan92
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
1.160
06/05/2009
477
İzmir
Ofis 2003
07/08/2015,11:50
Çözüldü 
Sn:tarzan
Dosyanızda herhangi bir hata görünmüyor.Her iki firmayıda ayrı ayrı olarak listeliyor.
Cevapla


Çözüldü 
Selamlar,

FirmaAdi like '%" burdaki % işaretini kaldırınca sorunum çözüldü.
Teşekkürler.
Cevapla


DUAYEN
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
S.... A....
1.026
13/08/2010
279
Yozgat
Ofis 2007
28/10/2016,11:41
Çözüldü 
Sorun yok gayet güzel çalışıyor.
Bizim için zor diye bir şey yoktur, imkansızsa zaman alır...
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü İnternet Vergi Dairesinden POS Bilgisi Sorgulama drummers 12 6.802 29/11/2016, 13:53 fthplt
  userform güncelleme hatası yok_06 3 407 18/06/2016, 15:09 atoz112
  makro vba devre dışı hatası fehmikonkur 5 576 16/05/2016, 17:03 atoz112
Çözüldü Excel dosyamda makro hatası.. muzo696 4 474 02/03/2016, 19:49 muzo696
Çözüldü EXCEL İLE WEBDEN TOPLU SORGULAMA YAPMAK turuncumx 4 2.845 15/11/2014, 15:08 atoz112


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya