Access'de 2 seçeneğe göre koşul nasıl oluşturulur?
Tarih
06/09/2011 10:47
Konu Sahibi
gam_zede
Yorumlar
7
Okunma
1802
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



gam_zede
Üye
Kullanici Avatari
Üye
G.... K....
14
2
25/08/2011
0
Ankara
Ofis 2007
16/09/2011,10:08
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Bir Access formunda zorluk ve sıklık seçeneklerine göre kategori belirlemek için koşul oluşturmam gerek böyle bir özellik var mıdır access'de?


resim

Yalnızlık, senin kadar uzakta değil artık.. Şah damarımın yakınlığı kadar içimde !

GAM ZEDE
Cevapla

alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
6.020
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
11/01/2017,17:51
Çözüldü 

Visual Basic Code
IF şart_sınama THEN
   ' şart doğruysa işlenecek kodlar
ELSE
   ' şart yanlışsa işlenecek kodlar
END IF


kabaca bu şekilde sınama yapabilirsiniz. Tam olarak istediğiniz şeyi belirtirseniz ona göre cevap yazabiliriz.

AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla

gam_zede
Üye
Kullanici Avatari
Üye
G.... K....
14
2
25/08/2011
0
Ankara
Ofis 2007
16/09/2011,10:08
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Mesela şöyle; zorluk ve sıklık seçenekleri var. Zorluk 1 seçiliyor, sıklık 2. Bu seçim sonucunda hata kategorisini otamatik olarak c yazılması lazım. Daha önce sormuş olduğum örnekteki başka bir problem burada sorun farklı olduğu için forum kuralları gereği farklı konu açtım.
resim

Yalnızlık, senin kadar uzakta değil artık.. Şah damarımın yakınlığı kadar içimde !

GAM ZEDE
Cevapla

Yandemir
Only Office 2003
Kullanici Avatari
Onursal
M.... Y....
1.432
26/08/2009
482
Tekirdağ
Ofis 2003
17/01/2017,22:09
Çözüldü 
Formunuzun on current kısmına geçerli olduğunda kısmına

IF ZORLUK=1 and SIKLIK=2 THEN
HATAKATEGORI="C"
ELSE
HATAKATEGORI="X"
END IF
Murat YANDEMİR ( PyramiD YAZILIM Uluslar Arası Nakliye Programları )
Bilgisayar Programcısı (1989'dan beri)

+rep Yollar biter Access bitmez. +rep
Cevapla

gam_zede
Üye
Kullanici Avatari
Üye
G.... K....
14
2
25/08/2011
0
Ankara
Ofis 2007
16/09/2011,10:08
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Ama bu 1-2 kombinasyonu gibi 100 tane daha kombinasyon var her biri için ayrı ayrı mı yapacağım bu işi?
resim

Yalnızlık, senin kadar uzakta değil artık.. Şah damarımın yakınlığı kadar içimde !

GAM ZEDE
Cevapla

Yandemir
Only Office 2003
Kullanici Avatari
Onursal
M.... Y....
1.432
26/08/2009
482
Tekirdağ
Ofis 2003
17/01/2017,22:09
Çözüldü 
ozaman iç içe ifler kullanman gerekli bazen 6-7 tane if kullandığımız olur.

IF ZORLUK=1 THEN
IF SIKLIK=2 THEN
HATAKATEGORI="C"
END IF
ELSE
HATAKATEGORI="X"
END IF
Murat YANDEMİR ( PyramiD YAZILIM Uluslar Arası Nakliye Programları )
Bilgisayar Programcısı (1989'dan beri)

+rep Yollar biter Access bitmez. +rep
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Gelen sonuca göre otamatik metin yazdırma hknct 13 275 16/01/2017, 16:35 hknct
  Accesste parmak izi cihazı senkronize shift programı nasıl oluşturulur ? mugursan 11 387 13/01/2017, 19:50 mugursan
  Firmaya göre Ödeme Şekli ayrımı ile Toplam değerleri form üzerinde gösterme metınaycıcek 4 201 12/01/2017, 23:27 metınaycıcek
  Listbox tarihe göre sıralatma mustim1547 5 211 12/01/2017, 16:49 mustim1547
Question Tedarikçilere göre toplam alma ve form üzerinde gösterme safakben 5 160 12/01/2017, 12:58 atoz112


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya