Access çok yer kaplıyor
Tarih
14/10/2009 20:45
Konu Sahibi
efebatur
Yorumlar
7
Okunma
2159
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



efebatur
Üye
Kullanici Avatari
Üye
37
9
11/01/2009
0
Adana
Ofis 2003
23/08/2012,20:31
Çözüldü 
Merhaba Saygıdeğer Hocalarım ve Access kullanıcıları arkadaşlarım

Benim 50.000 satırlık veri, 1300 civarında yaklaşık 200 kb lık bitmap resimlerden oluşan bir veritabanı çalışmam var.
sorunum bu veritabanının "veritabanını sıkıştır ve onar" komutundan sonraki hali 180 mb gibi bir yer kaplaması.
bunu düşürmek veya sıkıştırmak için hangi yolu izlemeliyim, böyle bir yol varmı?
yardımlarınızı bekliyorum.
Çalışmalarınızda başarılar diler saygılar sunarım
Cevapla


alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
5.977
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
Çözüldü 
Öncelikli olarak resimleri aynı tablo içinde toplamamanızı tavsiye ederim. Resimleri programın yanındaki bir klasörde depolayabileceğiniz gibi ikinci bir Access MDB dosyasının içine sadece resimleri koyabilirsinizde.
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla


mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.734
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
Dün,11:17
Çözüldü 
Benim önerim de ilk etapta resimleri bmp olmaktan kurtarıp jpg yapmanız. Sonra da Alpeki'nin dediği gibi resimleri bir klasörde tutup, Access tablosuna sadece resimlerin yollarını kaydetmenizdir.
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla


efebatur
Üye
Kullanici Avatari
Üye
37
9
11/01/2009
0
Adana
Ofis 2003
23/08/2012,20:31
Çözüldü 
değerli yardımlarınız için teşekkür ediyorum deneyip sonucunu yazarım
hocam yolu tarif ettiğim zaman resim çıkmıyor resmin kayıtlı olduğu isim yazısı çıkıyor
Cevapla


mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.734
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
Dün,11:17
Çözüldü 
Konuyla ilgili örnekler var, onları inceleyin. Arama kutusuna mesela "resmin yolunu tabloya kaydetmek" yazabilirsiniz.
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla


efebatur
Üye
Kullanici Avatari
Üye
37
9
11/01/2009
0
Adana
Ofis 2003
23/08/2012,20:31
Çözüldü 
(14/10/2009, 23:44)mehmetdemiral Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Konuyla ilgili örnekler var, onları inceleyin. Arama kutusuna mesela "resmin yolunu tabloya kaydetmek" yazabilirsiniz.
hocam konuyla ilgili örnekleri inceledim ancak benim gibi merdivenin ilk basamaklarındaki bir Access kullanıcısı için çok profosyonel örnekler var bu çalışmaların yazılı anlatımı olursa memnun olurum hazır örnekler Access komutlarıyla yapılmamış anladığım kadarıyla vb kodlarından oluşuyor ilginize teşekkür ediyorum
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Brick Microsoft Access Yüklü Olmayan Bilgisayarlarda Access Kullanımı (Runtime) OFA 4 355 20/06/2016, 14:47 OFA
Çözüldü MS Access 2.0 ile hazırlanmış programı Access 2013'e nasıl dönüştürebilirim? uralcoder 7 807 27/09/2015, 14:09 uralcoder
Çözüldü access 2003 de yapılan çalışma access 2007 de çalıştırmak uMits 6 962 19/05/2015, 10:14 uMits
Çözüldü access 2003 ile access 2010 aynı anda kurulu olabilir mi accessman 6 2.926 29/11/2012, 15:06 hgsoftware
Çözüldü Access 2003 ve access 2007 hakkında. erkanb 5 2.054 14/05/2012, 09:26 erkanb


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya