Skip to main content

AccessTr.neT


Access 2003'te dosya açılmama sorunu (Hata: 3033)

Access 2003'te dosya açılmama sorunu (Hata: 3033)

#1
Değerli arkadaşlar;
15 yıldır Access kullanıyorum, ilk defa karşılaştığım çok ciddi bir problemim var. İnternet'te de konuyla ilgili yeterli döküman bulamadım. Ağ ortamında 10'un üzerinde kullanıcımız olduğu için sorun bizim için çok ciddi ve acil.

Veritabanı dosyasına sıkıştırma/bakım işlemi yaptıktan sonra dosya açılmamaya başladı, aşağıdaki hatayı veriyor. Dosya izinleriyle ilgili bir hata uyarısı verdiği için sistem yöneticimizle birlikte dosya izinleriyle ilgili her yolu denedik. Server üzerinde, farklı bilgisayarlarda açmaya çalıştık; olmuyor. Hata kodu aşağıda, yardımlarınızı bekliyorum:

Hata Kodu: "Veritabanı.mdb nesnesini kullanmak için gerekli izinleriniz yok. Sistem yöneticinizin veya bu nesneyi oluşturan kişinin, sizin için gerekli izinleri vermesini sağlayın. (Hata 3033)"

Not:
- Access dosyamız, bir güvenlik dosyasına bağlı değil.
- Versiyon: 2003
- Access'i açıp bakım/sıkıştır işleminden ilgili dosyayı seçince de açmıyor.
- Shift'e basarak açmıyor.
Cevapla
#2
Şurada aynı hata kodunu alıp sorunu çözmüşler bir inceleyin belki yol gösterici olabilir. Ayrıca dosyanızı özelden gönderirseniz inceleme imkanımız olabilir.
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla
#3
Sayın MSami,

Bahsettiğiniz talebinize yönelik olarak,aşağıdaki açıklamaların yapılması uygun görülmüştür.

Şu hususları değerlendirmeye almanız belki faydalı olabilir.

1)

Soruna maruz kaldığınız uygulamanızın yer aldığı klasör içerisinde eğer .BAK (yedek dosyasıdır) uzantılı bir dosya mevcut ise,bu dosya uzantısını .MDB olarak değiştirmeyi deneyiniz.

2)

Belirttiğiniz veritabanı bulunamıyor

Yukarıda bağlantısı yazılı konuyu inceleyiniz.

3)

Üst menüden ARAÇLAR – GÜVENLİK sekmesindeki KULLANICI VE GRUP İZİNLERİ seçeneği ile kullanıcıya dair gerekli izin ayarlarını yapmayı deneyiniz.

4)

Üst menüden ARAÇLAR – GÜVENLİK sekmesindeki ÇALIŞMA GRUBU YÖNETİCİSİ seçeneği akabinde KATIL (JOIN) ifadeli butona tıklayınız ve GÖZAT (BROWSE) ile .MDW uzantılı dosyayı AÇ (OPEN) ile seçiniz.TAMAM ile diğer pencereyi de kapatınız ve uygulamayı çalıştırmayı deneyiniz.

Bilginize…iyi çalışmalar,saygılar.
Herkes, kendisinin AR-GE'cisidir...


Konulara eklenen Uygulama içeriğine yönelik Tavsiyeler
Alt Form Denetim Değerlerine ulaşma ve Alt Form Güncelleme
Kapatırken Düzenle (Compact On Close) Seçeneğinin İşaretlenmesi Hakkında
Cevapla
#4
- Bozulan dosya sadece tablo içeriyor, formlar ayrı bir dosyada ve bozulan dosyaya bağlı.
- Çalışma Grubuna bağlı değiliz.
- Bak dosyası mevcut değil.
Cevapla
#5
sayın MSami,

bir diğer öneri olarak;

yeni bir veritabanı oluşturunuz ve bu veritabanını açınız.

üst menüden DOSYA - AL - Access ifadesini seçip yönlendirmeleri takip ediniz.sorunlu uygulamadaki tabloyu yeni veritabanına aktarıp deneyiniz.

KULLANIMI

içeriğine bu nesneleri aktarmak istediğiniz uygulamanızı (bu konunuza dahil ettiğiniz) çalıştırınız ve üst menüden DOSYA – DIŞ VERİ AL – Access ifadesini seçiniz.

Ekrana gelecek olan pencereden GÖZAT ile hangi uygulamadaki bu nesneleri (form,tablo…) alacaksanız o uygulamayı yolu seçerek belirleyiniz.

TABLOLARI,SORGULARI,FORMLARI,RAPORLARI,MAKROLARI VE MODÜLLERİ GEÇERLİ VERİTABANINA AL seçeneğinin de işaretli olmasını sağlayınız.

Akabinde yine ekrana gelecek olan NESNELERİ AL başlıklı pencereden TABLO sekmesine geçip ilgili tabloyu seçiniz ve sağ tarafta yer alan TAMAM butonuna tıklayınız.işlem tamamlandıktan sonra son pencereyi da kapatıp bu kısımdan çıktığınızda seçtiğiniz tablonun yeni veritabanında yer aldığını göreceksiniz.

bilginize...iyi çalışmalar,saygılar.
Herkes, kendisinin AR-GE'cisidir...


Konulara eklenen Uygulama içeriğine yönelik Tavsiyeler
Alt Form Denetim Değerlerine ulaşma ve Alt Form Güncelleme
Kapatırken Düzenle (Compact On Close) Seçeneğinin İşaretlenmesi Hakkında
Cevapla
#6
Sayın Atoz112, öneriniz için teşekkür ediyorum.
Denedim ama malesef hiç bir şekilde bozulan dosyanın içeriğini görmüyor. Hep aynı uyarı çıkıyor Img-cray
Dosyayı Server'da çalıştırıyorduk, disk arızası nedeniyle başka bir bilgisayara aktarmıştık, 1 gün sorunsuz çalıştıktan sonra, bir düzenleme/sıkıştırma işleminin akabinde bu sorun oluştu.
Cevapla

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da