acces tarzı 2 sütunlu tek görünenli vb ComboBox
Tarih
12/06/2012 00:46
Konu Sahibi
sdemirhan2478
Yorumlar
6
Okunma
3361
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



sdemirhan2478
Üye
Kullanici Avatari
Üye
19
6
04/11/2008
0
Denizli
Ofis 2003
20/01/2016,17:15
Çözüldü 
arkadaşlar forumda baya aradım ancak aradığımı bulamadım .. vb6 da Access teki gibi 2 sütunlu (biri sayısal id diğeri text değeri olan bir comboBox nasıl yapılır aşağıdaki gibi bir şeyler denedim akşamdan beri denemeler yapıyorum bir türlü başaramadım ..
aslında şu anda bir çalışma içinde değilim işlerimi acceste halldiyorum ancak vb de bu özelliği daha önce hiç kullanmadığımı fark ettim ve nasıl yapıldığınıda baya merak ettim

Private Sub operator_Change()

Set operator_dolum = vt.OpenRecordset("SELECT makine_operator.operator, makine_operator.operator_ismi FROM makine_operator;")
If operator_dolum.AbsolutePosition <> -1 Then
operator_dolum.MoveFirst
Do Until operator_dolum.EOF
'operator.ColumnCount = 20
'operator.ListWidth = "6 cm" 'Total genislik
'operator.ColumnWidths = "2 cm;4 cm" 'sütun genisligi
'operator.AddItem operator_dolum!operator_ismi, operator_dolum!operator
'operator.List(0, 1) = makine_operator!operator
'operator.AddItem operator_dolum!operator_ismi
operator_dolum.MoveNext
Loop
operator_dolum.Close
End If

End Sub


yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim..


Ek Dosyalar
.rar   vb.rar (Dosya Boyutu: 297,29 KB / İndirme Sayısı: 12)
Cevapla


alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
5.977
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
Bugün,15:11
Çözüldü 
Id ve Müşteri adı gibi iki alanı veritabanından çekiyorsunuz. Bunları bir değişkende birleştirin:

Visual Basic Code
Dim musteri_bilgisi AS String
musteri_bilgisi = ID & Musteri_Adi
combo1.Add = musteri_bilgisi


Kısacası combobox içine eklemeden önce iki sütuna ait bilgiyi bir değişkende toplayıp o değişkeni combobox'a ekleyin.

AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla


sdemirhan2478
Üye
Kullanici Avatari
Üye
19
6
04/11/2008
0
Denizli
Ofis 2003
20/01/2016,17:15
Çözüldü 
hocam teşekkürler ancak benim yapmayı istediğim accesteki tarzda yani commbolara x tablosundan makine, operatör, proses, gibi veriler geliyor ana bunların hepsi sayısal değerde komboda 9 nolu operatör yazmakta kombo bunu operatör tablosuna bakıp ıd si 9 olan operator ile işleştirip sadece ahmet ismi göstermeli.. bunun vb6 combosunda yaptırılışı mevcutmu acaba veya msforms20 combosundada olabilir..

aslında uzun yoldan çözüm var ama benim mantığımla uyuşmadığı için yapmak istemedim eğer bu varsa uaztmanın anlamı olmayacak
önce gelen veriyi alıp arka planda bir sorgu ile operatör tablosuna gidip 9 nolu operatörün işmini alıp gelmek değiştirildiğinde ise önce gidip bu isme tekabül eden ıd bumak ama tabi burda değiştirenin tam ismini girmesi gerekli yanlışlık kabul etmez eee benim tablonun %90 ı sayısal değerler üzerine kurulu .. kafayı syırtcam iki gündür
Cevapla


alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
5.977
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
Bugün,15:11
Çözüldü 
VB6 kullanmadığım için ne yazık ki projenizi inceleyemedim. Keşke Vb.Net ile çalışmış olsaydınız o zaman daha iyi yardımcı olabilirdik.
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla


ogulcan92
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
1.160
06/05/2009
477
İzmir
Ofis 2003
07/08/2015,11:50
Çözüldü 
Sn:sdemirhan2478
İhtiyaç duyduğunuz bazı komponentleri kendiniz hazırlamalısınız sitemizde komponent hazırlama ile ilgili görsel anlatım mevcut yada aşağıdaki eklentide bulunan örnek gibi daha basit, hızlı ve görsel olarak hazırlayabilirsiniz.

Not:Projeyi açmadan önce klasör içerisinde bulunan vsflex8 isimli exe yi çalıştırıp gelen cevaba tamam diyerek vsflex8 si kayıt etmiş olursunuz.


Ek Dosyalar
.rar   Komponent_Oğulcan.rar (Dosya Boyutu: 325,16 KB / İndirme Sayısı: 24)
Cevapla


sdemirhan2478
Üye
Kullanici Avatari
Üye
19
6
04/11/2008
0
Denizli
Ofis 2003
20/01/2016,17:15
Çözüldü 
çok teşekürler ustam .. VSFlexGrid ten seçilenin id sini diğer tabloya kaydettirdiğimde sorun yok ancak bir mantıkdaha sorucam veri yüklendiğinde tüm bu tip komboları gezerek id bilgilerini text değerlerine cevirmek gerekecek sürekli bir kayıt ortamında bu pek mümkün görülmüyor vb6 üzerinde standart bir comboda bu tip bir özelik yok değilmi ( şimdi dyeceksiniz olsa onu verirdik) emeğiniz için çok teşekürler allah razı olsun .. benim aradığım alta sizin ekli Access dosyanızda yaptığım gibi bir formda çalışacak bir combo..
Ek Dosyalar
ServisDB.rar
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Combobox data environment bağlantı alemci 4 1.218 24/05/2016, 18:54 atoz112
Çözüldü Combobox taki veriyi seçince textbox ları otomatik doldurma hyavuz 9 3.840 06/01/2014, 12:27 mcmaho
Çözüldü combobox taki bir items ile veritabanından veri çekip textbox a yazmak! byclever 6 4.940 01/02/2012, 20:23 byclever
Çözüldü 3 Ayrı Combobox değerlerine göre veri çağırmak??? ancyra 18 7.252 19/05/2010, 07:02 toprak33


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya