Acces combobox'a VB ile kayıt yapmak
Tarih
17/07/2009 13:49
Konu Sahibi
direnist
Yorumlar
4
Okunma
2140
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



direnist
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
D.... S....
328
05/11/2008
118
İstanbul
Ofis 2010 64 Bit
20/01/2017,19:18
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Merhaba;
Merak edip denediğim ama yapamadığım bir durum var. Combobox'a verileri yeni bir tablodan yada özellikler roq source'tan manuel değilde VB kodlaması ile niye kayıt yapamıyorum.
Yazdığım Combobox1.AddItem "Ankara"
Combobox1.AddItem "İzmir " kodlamasında ne hata var.
Teşekkür ederim
Cevapla

Bilgisayarcı
Atçalı
Kullanici Avatari
Onursal
657
29/01/2008
410
Antalya
Ofis 2003
01/11/2011,15:17
Çözüldü 
comco box'ın row source type'ı value list olması lazım.
Açılan kutunun satır kaynağı değer listesi olması lazım da diyebiliriz.
O zaman ekleme add item 'la da olur combobox1.rowsource=combobox1.rowsource &' ;Ankara" ile de olur
Bana işe yarayan bir müdür göster,sana dünyayı yerinden oynatayım.
                                                                                        Descartes


Cevapla

direnist
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
D.... S....
328
05/11/2008
118
İstanbul
Ofis 2010 64 Bit
20/01/2017,19:18
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Sayın Bilgisayarcı;
Ekteki örnekte sizin dediklerinizi yaptım ama yine başarılı olamadım. Eminim çok basit olan bir detayı kaçırıyorum. Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.


Ek Dosyalar
.mdb   db1.mdb (Dosya Boyutu: 112 KB / İndirme Sayısı: 27)
Cevapla

Bilgisayarcı
Atçalı
Kullanici Avatari
Onursal
657
29/01/2008
410
Antalya
Ofis 2003
01/11/2011,15:17
Çözüldü 
combo'nun click özellğine koyduğunuz kodları formun load özelliğine taşıyın.
Bana işe yarayan bir müdür göster,sana dünyayı yerinden oynatayım.
                                                                                        Descartes


Cevapla

direnist
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
D.... S....
328
05/11/2008
118
İstanbul
Ofis 2010 64 Bit
20/01/2017,19:18
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Teşekkür ederim. Atladığım bu detay sizi bayağı şaşırtmıştır sanırım...Img-grin..bu da yapılırmı gibi...Img-grin
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Raporda form üzerinden denetimler yapmak. nightashes 4 128 06/01/2017, 22:36 nightashes
  mükerrer Kayıt taha1234 7 223 25/12/2016, 03:17 taha1234
  Rarlama yapmak ates2014 4 159 21/12/2016, 12:33 atoz112
  Tabloya eklerken aynı kayıt varsa eklenmemesi. nightashes 4 131 18/12/2016, 18:09 nightashes
  rapor üzerinde değişiklik yapmak toros 3 157 11/12/2016, 12:36 atoz112


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya