2 tarih arası hesaplama
Tarih
16/09/2010 19:38
Konu Sahibi
farkli88
Yorumlar
8
Okunma
3870
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



farkli88
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
190
10/05/2010
10
Ankara
Ofis 2007
09/09/2016,13:13
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Merhabalar, eski bir dost yardım istiyor gene, belki sizler için çok basit ama ufak bir sorum var; 2 tarih arasındaki gün sayısını hesaplayıp ordan tabloya nasıl kaydederim? Sitedeki örneklerde form üzerinde, fark hücresinde 2 ayrı tarih hücresinin gün farkını alıp yapabiliyorum ama bunu tabloya kaydedemedim. basit bir örnek yaparak ekledim. Yardımınız için şimdiden teşekkürler.


Ek Dosyalar
.mdb   vt1.mdb (Dosya Boyutu: 152 KB / İndirme Sayısı: 23)
farkli88, 10-05-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.188
29/01/2008
Denizli
Polis Memuru
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,03:29
Çözüldü 
Hesaplanabilir alanların tabloya kaydedilmesi veritabanının gereksiz yere şişmesine neden olur. Zaten form, sorgu ve raporda hesaplamayı yapıp görüntüleyebilirsiniz.

Mutlaka tabloya kaydedilmeli diyorsanız ekteki örneği inceleyiniz.




Ek Dosyalar
.rar   vt1_sled.rar (Dosya Boyutu: 14,55 KB / İndirme Sayısı: 48)
Cevapla

alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
6.020
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
11/01/2017,17:51
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Bir buton ekleyin. Butonun Tıklanma olayı koduna aşağıdakileri yazın:

Visual Basic Code
fark = DateDiff("d", gelistarihi, gidistarihi)


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla

farkli88
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
190
10/05/2010
10
Ankara
Ofis 2007
09/09/2016,13:13
Çözüldü 
İlginize çok teşekkür ederim. Konu kapanmıştır.
farkli88, 10-05-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

farkli88
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
190
10/05/2010
10
Ankara
Ofis 2007
09/09/2016,13:13
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Kusura bakmayın ama galiba siz haklısınız, ekte yaptığım programı gönderiyorum. Görev takip programında "görev emri" ve "diğer görev emri" girişi formunda gerçekleşen süreyi bulup bunu hem formda hemde raporda nasıl gösterebilirim? "Bölge-Kamptan Ayrılış" süresinden "Hareket Tarihini" çıkartarak bulmam lazım. Yardımınız için tekrar teşekkürler.


Ek Dosyalar
.rar   GOREV TAKİP.rar (Dosya Boyutu: 536,22 KB / İndirme Sayısı: 20)
farkli88, 10-05-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
6.020
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
11/01/2017,17:51
Çözüldü 
Yukarıda vermiş olduğum kodu "Gerçekleşen Görev Süresi" alanına yazdım normal çalıştı. Son durumu aşağıdaki gibi oldu:

Visual Basic Code
=DateDiff("d";[bolgekamptanayrılıstarihi];[harekettarihi])+1


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  access iki tarih arası verileri datetimepicker vasıtasıyla çağırma usescrt 9 173 15/01/2017, 12:43 usescrt
  saat ücreti hesaplama dsmelbistan 5 183 12/01/2017, 13:01 atoz112
  kayıtlar arası koşula göre sayma ve eksiltme safakben 10 271 07/01/2017, 17:17 safakben
  İki Tarih Arası Rapor Hatası m_demir 14 287 24/12/2016, 23:03 m_demir
  İki Tarih Arası Hk. Serkan Çevik 2 125 24/12/2016, 20:24 Serkan Çevik


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya