2 alanı tek bir kutucukta sorgulamak
Tarih
14/05/2012 21:41
Konu Sahibi
demir02
Yorumlar
7
Okunma
1595
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



demir02
Hesap Aktif Değil
Kullanici Avatari
Aktivasyon Bekleyen
11
6
14/05/2012
Adıyaman
-
23/05/2012,11:07
Çözüldü 
Sponsor Reklam
merhaba ben bir sorunumu burda paylaşmak istedim sorunum 2 alanı tek bir kutucukta sorugulamak seri yi ve kodu bul kutucuğuna yazarak serisi ve kodu tutan tüm ürünlerin gelmesi serisine göre gelecek

bu yaparak serilere göre sorguluyorum

sql = "SELECT * FROM URUNLER WHERE SERI LIKE '"+BUL+"%'"

sonra bunu yaparak kod sırasına göre sıralıyorum

sql = "SELECT * FROM URUNLER WHERE KOD LIKE '"+BUL+"%'"

benim öğrenmek istediğim serisini ve kodunu yan yana yazarak serisi ve kodu tutan ürünlerin serisine göre gelmesi

örneğin ürünün serisi 150 kodu 3450

buna göre 150 3450 bul kutucuğuna yazdığımda bitişik veya ayrı yazılabilir fark etmez 1503450 gibi ama ayrı daha güzel olur diye düşünüyorum ama bir türlü yapamadım serisine göre kodu tutan tüm ürünler gelsin bu konuda yardımcı olabilecek arkdaş varsa sevinirim şimdiden tşkler
Cevapla

accessman

Kullanici Avatari
Onursal
2.367
31/10/2008
425
Denizli
Ofis 2003
20/09/2016,00:20
Çözüldü 
örnek olaydı iyiydi
@benbendedeilem
Cevapla

alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
6.020
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
11/01/2017,17:51
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Evet örnek olmadan sadece tahminen birşeyler yazılacak bu da zaman kaybı olacak.
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla

p_terzis
Hesap Aktif Değil
Kullanici Avatari
Aktivasyon Bekleyen
P.... T....
26
9
22/02/2010
-
Ofis 2003
27/12/2012,14:04
Çözüldü 
Örnek eklenmesi hususu eminim ki cok onemli ama zorunlulugunu anlamiyorum. Her zaman ornek eklemek mumkun olmuyor ve soru soramadan kaliyoruz. Bazen ornek eklemeden de sorulara yanit verilmeli diye dusunuyorum, bu tabi soru ile ilgili elinizde hazir kod varsa gecerli, yoksa yapacak birsey yok.
Cevapla

iscinar
İsmail ÇINAR
Kullanici Avatari
Uzman
İ.... Ç....
856
30/05/2011
272
İstanbul
Ofis 2007
13/12/2016,16:01
Çözüldü 
Sponsor Reklam
(17/05/2012, 15:34)p_terzis Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Örnek eklenmesi hususu eminim ki cok onemli ama zorunlulugunu anlamiyorum. Her zaman ornek eklemek mumkun olmuyor ve soru soramadan kaliyoruz. Bazen ornek eklemeden de sorulara yanit verilmeli diye dusunuyorum, bu tabi soru ile ilgili elinizde hazir kod varsa gecerli, yoksa yapacak birsey yok.

(15/05/2012, 00:22)alpeki99 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Evet örnek olmadan sadece tahminen birşeyler yazılacak bu da zaman kaybı olacak.

Cevapla

p_terzis
Hesap Aktif Değil
Kullanici Avatari
Aktivasyon Bekleyen
P.... T....
26
9
22/02/2010
-
Ofis 2003
27/12/2012,14:04
Çözüldü 
Katılmıyorum, otörler için birşey demiyorum ama çoğu kullanıcı foruma gönderdikleri msj sayısını artırmak için atıyor. Zaman kaybı olmadığını düşünen de vardır.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  alt formdan çıkışta ana formdaki alanı güncelleme hknct 2 46 3 saat önce hknct
  Sorguya evet/hayır seçenek alanı eklenebilir mi? hbal09 10 333 22/12/2016, 15:18 hbal09
  Metin Alanı Hakkında notrino 5 278 01/06/2016, 11:36 notrino
Çözüldü Alanı Count etmek ve başka bir alanda Sum işlemi? Hakan 21 5.208 27/08/2015, 18:46 atoz112
Çözüldü tarih alanı ile sayıyı toplama edacan19 5 1.293 13/08/2015, 13:19 atoz112


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya