AccessTr.neT

Tam Versiyon: Sonraki Butonu Yeni Kayda Gitmesin
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
iyi günler, hazırlamış olduğum formda kayıt gezintisinde sonraki kayıt butonuna bastığımda yeni kayda gitmesin istiyorum sadece kayıtlı olanlar içerisinde gezinsin, yeni kayıt yapmak için yeni kayıt ekle butonuna tıkladığımda yeni kayıt yapabileyim, kayıt gezintisinde son kayda geldiğimde sonraki butonu ya pasif olsun yada bir şekilde yeni kayıt açılmasın istiyorum formları aradım ama sorunuma çözüm olabilecek birşey bulamadım, yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Sayın bestof89;
Forumumuza hoş geldiniz. Sorununuz için benim bilebildiklerim şunlar. Komut tuşlarında access'in sunduğu makrolar yerine kod yazmanız lazım. Eğer örnek eklerseniz (lütfen sıkıştırarak) sorunuza yardımcı olacak kişi sayısı çoğalacaktır. Saygılarımla.
hemen bir örnek hazırladım ve ekledim, yalnız benim kulladığım form bu değil bunun üzerinde düzeltilirse asıl forma uyarlayabilirim, kullandığım forma bazı kayıtlar diğer bir formdan otomatik olarak geldiği için sonraki butona tiklandığında yeni kayıt açıyor ve kaydediyor, eğerki kayıt edilmeyecekse bu da boş kayıt oluşturuyor, sonraki butonundan yeni kayda gidilmediği sürece problem yok. eğerki formun düzenleme iznini iptal edersem sonraki butonundan yeni kayda gitmiyor fakat o zamanda kayıtlı formalar üzerinde düzenleme yapamıyorum. ilginize ve yardımlarınıza şimdiden teşekkür ederim,
syn bestof89;
sonraki butonuna tıkladığınız zaman en son kayda gelseniz dahi boş bi kayıt kaydetmeyecek.SNO alanında otomatik sayı yazar zaten taki adı alanına bişeyler girmeye başladığınızda otomatik sayı verilmiş olur.o yüzden boş kayıt eklenmez
asıl kullanmış olduğum formda bazı metin kutusundaki veriler başka bir formdan otomatik geliyor ve güncelleniyor bu sebeple zaten formun bazı bölümlerine hali hazırda veri eklenmiş oluyor. hatta forma toplam kayıt ve gösterilen kayıt şeklinde metin kutularıda ekledim toplam kayıt 1 ise veya eşitse sonraki butonunu pasif yap diyorum olmuyor.
tam olarak anlayamadım asıl kullanmış olduğunuz projeyi eklerseniz bakabiliriz,
butonlardaki işlevleri kontrol edebilmeniz mümkündür ama projenizi görmeden fazla yorum yapamam.
mesela yeni kayıt butonunda değişiklik;
veri girş alanlarını pasif yaptım ve kodu;

On Error GoTo Err_Komut10_Click
Dim sor As String
sor = MsgBox("Yeni Kayıt Eklemek İstediğinizden Eminmisiniz...?", 36, "Soru")
If sor = 6 Then
Me.SNO.Enabled = True
Me.ADI.Enabled = True
Me.SOYADI.Enabled = True
Me.BABA_ADI.Enabled = True
DoCmd.GoToRecord , , acNewRec
Me.ADI.SetFocus
Else
End If
Exit_Komut10_Click:
Exit Sub

Err_Komut10_Click:
MsgBox Err.Description
Resume Exit_Komut10_Click

şeklinde değiştirdim.
Sayfalar: 1 2