AccessTr.neT

Tam Versiyon: alt formda bir önceki günün kapanışı bir sonraki günün açılışı
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
[ana form] adlı formda hareketler alt formu bulunmakta.yapmak istediğim şey şu;
xx tarihinde kaydettiğimiz “ işlemadi=girişler p_adi=aksam k.nakit harekettutari=1,00TL “
işlemini bir sonraki güne(boş işlem günü olabileceğinden bir sonraki ilk işlem günü olmalı) ,aynı kasiyer seçildiğinde üstteki kayıt şu şekil olmalı; islemadi=cikislar p_adi=sabah a.nakit harekettutari=1,00TL otomatik olarak atamalı..
yani kasiyer Elif in bir önceki kasa kapanışı(aksam k.nakit) ilk kasa acilisi(sabah a.nakit) olabilmelidir..Hatta mümkünse kasiyer Elif ve tarih girildiğinde hareketler alt formuna bu bilgiler otomatik gelse çok daha kullanışlı olur..
Umarım anlatabilmişimdir..Teşekkürler..
Ekte daha açıklamalı bir resim bulunmaktadır.incelerseniz sevinirim..
Peki bir önceki gün kasaya giren ve çıkan parayı ne şekilde kaydediyorsunuz? Anladığım kadarıyla sizin şu anki sistemde sadece ana formdaki tarihe ait kayıtları listeliyor. Resimden yola çıkacak olursak :

1 Kasım : 500 TL ( Rakam ratgele )
2 Kasım : Kasa açılışı önceki günden devir 500 TL diyecek olursanız.

Hem 1 Kasımdaki hemde 2 Kasımdaki 500 TL iki defa yazdığınız için mükerrer kayıt verecek ve kasa açık verecektir. Dolayısıyla bu yanlış bir yol olacaktır.

Eğer bu giriş çıkış ekranı kasadan bağımsız ise ve siz parayı aldığınızda bunu kasaya işliyorsanız olay kolay. Dlookup komutu ile bir önceki günün kayıtlarını alır direkt gösterirsiniz.

Örnek dosyanız olmadığı için cevap ancak bu kadar olur.
sayın alpeki99 örnek dosya zaten ilk mesajda mevcuttur.incelerseniz sevinirim.teşekkürler..
Çok özür dilerim ben o dosyayı hiç farketmemişim bile Fur Tablo yapınızı ve formlarınızı inceledim ancak bu hali ile çözüm üretilse bile çok verimli olmayacaktır. Kasiyer bilgileri dahi karışabilecek durumda.

Akşam K.Nakit ve Akşam Çıkış ( p_adi alanında kayıtlı ) ne anlama geliyor?
gerekli olan 2 adet değişken mevcut...
1-akşam k.nakit(akşam kasada kalan nakit para)....çıkış parametresi..
2-sabah a.nakit(sabah kasa açıldığında kasadaki mevcut para)....giriş parametresi..

örnek:iş gunu bıttı ve kasa sayımı yapıyoruz..kasada 100 tl nakit para var ve bunu işlem adı= çıkışlar , p_adı= akşam k.nakit , harekettutarı= 100 tl olarak kaydediyoruz..buraya kadar hersey normal...mevzu bir gun sonraki işlemde..
yani sabah kasayı açıyorum..açılış bir önceki kapanış olmak zorunda ..ben bunu elle girmek zorunda kalıyorum...yani; işlem adı; girişler , p_adı= sabah a.nakit , harekettutarı=100 tl ....ben bunu elle girmek yerine kasiyer ve tarih seçtiğimde alt forma otamatik olarak gelmesini istiyorum...
not:Akşam Çıkış tamamen farklı bir paremetre adıdır.yani konumuzla ilgili değildir..
Sayfalar: 1 2 3