AccessTr.neT

Tam Versiyon: Açılan kutudaki seçime göre formdaki metin kutularına bilgi getirme.
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Açılan kutudan yapılan seçime göre metin kutularına bilgi getirmek üzere örnekleri ve yzılanları incelemem rağmen bir türlü başarılı olamadım. Ekli dosyamda neleri başaramadım yardımcı olursanız sevinirim..
Ekli dosyamda formdaki açılan kutudan yapılan seçime göre aynı formdaki metin kutularına bilgi getirmek istiyorum. Başarılı olamadım, yardımcı olursanız sevinirim.
Öncelikle ANA adlı formda ilgili kodları, açılan kutunun güncelleme sonrasında (after update) olayına yazmanız gerekiyordu. Siz form current olayına da yazmışsınız. Öncelikle onu kaldırmanız gerekiyor.

Kod yazımında ilgili açılan kutunun ismini kullanmanız gerekiyor.
Açılan kutunun ismi "Açılan Kutu347", ancak sizin kodlarda kutukid olarak geçiyor, bu yanlış. Ayrıca form bir tablo veya sorguya bağlı olmadığı halde kayıt kaynağında kutukid yazıyor. Sanırım siz burayı karıştırıyorsunuz. Açılan kutunun ismini kutukid olarak değiştirin ve kayıt kaynağını boş bırakın.
(23/11/2010, 16:05)aydinseren yazdı: [ -> ]Açılan kutudan yapılan seçime göre metin kutularına bilgi getirmek üzere örnekleri ve yzılanları incelemem rağmen bir türlü başarılı olamadım. Ekli dosyamda neleri başaramadım yardımcı olursanız sevinirim..

Açılan kutunun günceleme sonrasında olayında kullandığınız isim yanlış, ya ismi düzeltin ya da kodu şu hale getirin.

Me.Metin1 = [Açılan Kutu347].Column(1)
Me.Metin2 = [Açılan Kutu347].Column(2)
Me.Metin3 = [Açılan Kutu347].Column(3)
Hocam teşekkürler yaptığım hatayı anladım. Açılan Kutu347 nin adını değiştirip kutukid yaptım kayıt kaynağınıda boş bıraktım. Olay istediğim gibi oldu. Ancak Mehmet Demiral hocamın anlattıklarından hareketle "kayıtlar arasında gezinirken verilerin tekrar sorgulanması için formun geçerli olduğundada aynı kodları yerleştirin" diyor. Benim örnekte kayıtlar arasında gezinme olmadığı için mi formun current olayını boşalt dediniz. İkincisi verilerle yapılan işlemlerin kaydedilmesi için ikinci bir tabloya ihtiyaç duyulması nedendir.
teşekkürler hocam, açılan kutunun adını değiştirdim kutukid yaptım olay düzeldi.
Sayfalar: 1 2