AccessTr.neT

Tam Versiyon: Aynı Raporda dikey ve yatay sayfa ayarlamak
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Merhaba, Aynı raporda hem dikey hemde yatay sayfa kullanılabilirmi? Yani 5 sayfalık bir rapor 1,2,3 sayfalar dikey, 4 sayfa yatay sonra gelen 5. sayfa yine dikey olabilirmi? bir türlü yapamadım.
Güzel soru !
Mutlaka olur ama yazdırma işlemini sayfa sayfa kodla yapmak gerekir burada şöyle bir problem çıkar; raporda yatay olan örneğin 5. sayfa ilk 4 sayfanın uzunluğu değiştiğinde 6. veya n. ci sayfa olacaktır. Hiç denemedim ama şu an lazım olsaydı yatay sayfalı raporlarımı ayrı bir rapor olarak düzenler, tek komutla 2 raporu ayni anda yazdırırdım.
Bunu yaparken ilk raporu önce gizli açar son sayfa numarasını alır + 1 ile ikinci rapora atardım. Ancak burada handikap yatay sayfaların hep başta veya sonda yer alacağı olurdu Img-grin umarım daha iyi bir çözüm gelir, ben de merak ettim Img-grin
Teşekkür ederim ilginize.. Bende sonucu merak ediyorum..+rep
Ben iki farklı rapor yaparak işi geçici olarak çözdüm. İlk rapor a4 dikey farmatında. İkinci rapor ise yine a4 dikey formatında ancak sütünlara bölünmüş.. İlginç oldu ancak sanırım başardım... ikinci raporum önce yataydı. 15 sütündan oluşuyordu. sonra bunu dikey olarak tasarladım ve sayfa yapısını değiştirip sütünlara böldüm. her kayıt bir sütünda görünüyor. Yani pivot table mantığında görünüyor.