AccessTr.neT

Orjinalini görmek için tıklayınız: Accesste parmak izi cihazı senkronize shift programı nasıl oluşturulur ?
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Sayfalar: 1 2
Merhaba Arkadaşlar

Çalıştığım şirkette mevcut departmanlarım için bir vardiya/shift programı hazırlamak istiyorum. Hali hazırda personel kayıtlarını aldığım bir veri tabanım bulunmaktadır. Oluşturmak istediğim shift programında departmanların bendeki Access veritabanından oluşturduğum personel listesine göre  kendilerinin personellere vardiya saatlerini girmesini istiyorum. Ayni zamanda oluşturduğum shift programının kullanmakta olduğumuz perkotek parmak izi cihazıyla senkronize etmek istiyorum. örneğin 8:00 - 16:00 vardiyasındaki personel vardiyasına geç kaldığında parmak izi cihazından geç kaldığına dair uyarı vermesini istiyorum. Bu konuda ki biligilerinizi paylaşırsanız müteşşekkir olurum.
Perkotek ile giriş yapınca bu bilgiler Perkotek'in kendi programına kaydediliyor zannediyorum. Timer ile veritabanından belirli aralıklar ile o güne ait giriş saatlerini alırsınız. Alınan saatler eğer giriş saatini geçmiş ise formda uyarı verdirebilirsiniz.
sayın mugursan,

konu takibiniz açısından,hatırlatma anlamında;
konunuz ile ilgili son gelişme ne durumdadır.

şüphesiz,işlemleriniz tamamlanmış ve sorununuzu çözmüş de olabilirsiniz.site içi aramalarınız neticesinde sitede yer alan konuları ve örnekleri incelemelerinizin sonucu ile bazı gelişimler elde etmiş de olabilirsiniz...bilgilendirmek ister misiniz lütfen.teşekkürler.

bilginize...iyi çalışmalar,saygılar.
(12/12/2016, 19:37)alpeki99 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Perkotek ile giriş yapınca bu bilgiler Perkotek'in kendi programına kaydediliyor zannediyorum. Timer ile veritabanından belirli aralıklar ile o güne ait giriş saatlerini alırsınız. Alınan saatler eğer giriş saatini geçmiş ise formda uyarı verdirebilirsiniz.

Öncelikle konu ile ilgilendiğiniz için teşekkür ederim alpeki99. Sizin de dediğiniz gibi perkotek kendi dosyası içine text dosya halinde ve text dosya ismi örneğin 20170109 şeklinde olduğu gibi bir dosya oluşturup personellerin parmak izlerini içerisine kayıt ediyor. fakat çözemediğim bir şey var onun içerisinde. 

örneğin

001,00364,0 2017/01/09 00:10:58 000
002,01348,1 2017/01/08 23:57:48 000

001 veya 002 --- Cihaz ID leri
00364 ve 01347 --- Personel Sicil No
0 veya 1 --- Halen Ne Olduğunu Çözemedim. Her iki durumda parmak izini kayıt ediyor.
2017/01/09 ----- Şahsın cihazı kullandığı tarih
00:10:58 ---- Giriş veya Çıkış Saati
000 --- ? Henüz bu değerin de ne olduğu bilmiyorum.

Bu text dosyalardan benim alacağım değerler cihaz_id,sicil_no,tarih ve saat fakat ilgili text dosyası içinde 2 tane farklı saatlerde ayni sicil numarası kaydı bulamadım.  Bu yüzden halen araştırma içerisindeyim Img-cray
Programın işleme mantığını ilgili firmaya sorabilirsiniz size yardımcı olacaklardır.

Belki sadece bir defalığına kaydediyordur program. O kaydettiği de en son giriş yaptığı zaman olabilir.
(11/01/2017, 16:17)alpeki99 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Programın işleme mantığını ilgili firmaya sorabilirsiniz size yardımcı olacaklardır.

Belki sadece bir defalığına kaydediyordur program. O kaydettiği de en son giriş yaptığı zaman olabilir.

    Selam alpeki99. Programın kendi dosyası içinde farklı bir veri tabanı buldum. yine ayni şekilde text dosyalar günlük tarih olarak oluşuyor ve içeriğini şimdi daha iyi anladım.
    Şimdiki sorunum text dosya içindeki veriyi istediğim gibi veri tabanına aktaramıyorum. Çünkü içerik örnekte ki gibi virgül ve boşluklar ile ayrılmış.

002,01348,1 2017/01/08 23:57:48 000
002,01348,0 2017/01/08 08:30:53 000

Bu veriyi nasıl alabilirim. ayrı bir kod mu yazmalıyım yada belirli zaman diliminde makro çalıştırıp bilgileri timer yöntemi ile ilgili tabloya mı aktarmam gerekiryor ?

002 cihaz id
01348 personel sicil no
1 - giriş 0 - çıkış  olarak tanımlanmış 
2017/01/08 tarih
23:57:48 saat

veri tabanımdaki  veri başlıkları  belli oldu. 

örnekteki veriyi nasıl aktarabilirim ? Bu konuda bana öneriniz veya ilgili kodlar için yönlendireceğiniz daha önceden açılmış bir konu var mıdır ? 

  İlginiz için teşekkür ederim.
Sayfalar: 1 2