AccessTr.neT

Tam Versiyon: rapor ve formda genel toplam
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
iyi günler. Access konusunda yeniyim. bir köyde okul müdür yardımcısı olarak görev yapıyorum. köydekilere bazı işlerde yardımcı olmaya çalışıyorum. köyümüzde bir sulama kooperatifi var. oraya küçük bir sulama ile ilgili program yaptım. ama iki sorunum var.1- formda her çiftçinin sulama borcu görünüyor. ama bütün çiftçilerin borcunu toplam görmek istiyorum. (Yani genel toplam borç) 2- aynı şekilde rapor kısmındada her çiftçinin ayrı ayrı borcu gözüküyor. ama ben yine raporun sonunda bütün çiftçilerin toplam borcu görmek istiyorum. yardımcı olursanız sevinirim. kolay gelsin.
Öncelikle formunuzda bulunan, "sulama sayısı", "ödenen", "kalan borç" metin kutularını tablonuza bağlayınız. ve ardından uygulamanızı rar ile şıkıştırarak eklerseniz yardımcı olalım

Raporda genel toplam ile ilgili şu konuya bakınız
Saygılar
öncelikle ilginiz için teşekkürler. tabloya bağlayınız kısmını anlayamadım. konu hakkında çok fazla bilgim yok. gördüğünüz şekilde yapabilmiştim.yinede teşekkürler.
Söz konus metin kutularının "denetim kaynakları"nı tablonuzdaki ilgili alanlar olarak seçmeniz lazım. sizin formunuzda dört işlem yaptırılarak değer hesaplaması yaptırılmış. böyle olması durumunda formdaki kayıtlarınız tablonuza eklenmiyor. Tablonuza bakarsanız oradaki değerlerin tabloya kaydedilmediğini fark edeceksiniz. Formda genel toplam alabilmemiz için öncelikle bu değerlerin tabloya işleniyor olması lazım.
tamam teşekkürler. ben dediğiniz gibi bir bakayım. öyle yapmaya çalışayım yapabilirsem. hep yaparak öğrenirsem daha kalıcı olur.
Buyrun istediğinizi yaptım. Rapor ve formunuzda genel toplamı hesaplıyor. ancak formunuza bir buton yerleştirdim her kayıt değişikliğini bu butonla kaydetmeniz lazım.
Dediğinizi gibi aslında yaprak öğrenseniz sizin için daha kalıcı olacak.
Başarılar
Sayfalar: 1 2