AccessTr.neT

Tam Versiyon: Tabloya Resim Yolu Ekleme ve Dizine Resim Kopyalama Örneği
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sitemizde benzeri örnekler mevcut, ancak başvuru kaynağı olması açısından bu örnek veritabanını hazırladım.

Resim ekle butonuna tıklayıp seçtiğiniz resmi tabloya tckimlikno_adı_soyadı.resimuzantısı şeklinde uygulama ile aynı dizindeki resim klasörüne koplayalar ve bu resim adını tabloya kaydeder. Veritabanını ve bulunduğu dizindeki "resim" klasörünü taşısanız bile sorun çıkmadan resimler formda görünür.

Uygulamanın bulunduğu dizinde "resim" adında klasör bulunması gerekiyor. Resim klasörü yok ise kod ile ekleme yapma gibi geliştirmeler yapılabilir.
Ozan Bey Merhaba 64 bir 2016 bilgisayarımda dosyanız bende çalışmadı, aşağıdaki hatayı aldım.Bu sorunu nasıl çözebilirim.Teşekkürler.  

[Resim: do.php?img=9474]+



Declare PtrSafe Sub CLTAPI_ChooseColor Lib "msaccess.exe" Alias "#53" _ Kodunda Subın önünede PtrSafe yazımını ekledim bu bölüm sorun çıkarmadı ama bu seferde aşağıdaki hatayı aldım.

[Resim: do.php?img=9475]
koddaki getopenfile kodu 64 bitte çalışmaz

64 bitte çalışabilmesi için FileDialog kodunun uygulanması gerekli

Gözat Penceresi Butonu Çalışmıyor. bağlantısındaki konuyu inceleyiniz.
Ozan Bey Bağlantıdaki konuyu inceledim ilgili referans bende yok internette araştırdım ama bir şey bulamadım bir kaç kişi daha aynı referansı araştırmış ama onların [Resim: do.php?img=9477]


[Resim: do.php?img=9478]


soruları da cevapsız kalmış. Kodu da uyguladım Resim ekle ve sil butonlarına tıkladığımda aşağıda görünen  resimlerdeki hataları aldım.