AccessTr.neT

Tam Versiyon: bilgisayarbilgisayar açılıyor ama ekrana görüntü gelmiyor
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
merhaba üstadlarım. elimde bi arkadaşın bilgisayarı var. bilgisayar açılıyor ama ekrana görüntü gelmiyor. monitör ışığı sarı yanıyor. kendi ekran kartımı takınca görüntü geliyor ve bilgisayar açılıyor.
Ekran kartı arızalı. O makinenin onboard ekran kartı yok mu? Varsa onunlada devam edebilirsiniz.
Onboard kart yok. Kart arızalı olsa hiç açılmaz diye düşünüyordum.
Şu "Açılmak" olayının bu şekilde kullanılmasına hastayım. Siz buna açılmak mı diyorsunuz? Biz teknik servisçilerin en büyük sıkıntısı budur. Müşteri gelir aynen şöyle der: "Usta, bizim bilgisayar açılıyor ama ekran siyah oluyor" Bu şimdi açılmak mı? Açılmakmış. Çünkü düğmeye basınca moturdan(!) ses geliyormuş. Fan sesine "motur" diyor sanırım.

Bilgisayar görsel bir aygıttır. Bu bir jenerator ya da moped olsaydı "motor çalışıyor ama araç yürümüyor ya da enerji düşük geliyor" diyebilirdiniz. Ama bilgisayar için "fanın çalışıyor olması" çalıştığı anlamına gelmez. Bilgisayarın içindeki işlemciyi- ramı- ekran kartını komple çıkartsam, siz düğmeye bastığınızda ve fan sesi duyulunca çalışmış olur mu? Img-grin))

Her neyse. Sizin bilgisayardaki ekran kartını taktığında çalıştığını söyleyip hala "ama öbür kart arızalı olsa çalışır mıydı?" demek nasıl bir çıkarımdır anlamış değilim. Tek kelimeyle PESSSSS
hocam fanlardan dolayı çalışıyor demek istemedim. açılırken bios ekranında tek bip sesi geliyor o yüzden çalışıyor demek istedim.
ama anladığım kadarıyla görüntü gelmiyor. O makinede onboard ekran kartı olmadığına emin misin? Bazen ekran kartları bozulunca ob devreye girer ve tek bip sesi duyarız. Bu arada monitoru oraya takıp görüntü alırız. Ama siz kendi ekran kartınızla açtırmışsınız. Makinenin ekran kartıyla tam olarak ne yapıyor yazar mısınız?
Sayfalar: 1 2