AccessTr.neT

Tam Versiyon: İlişki Problemi
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Arkadaşlar işimle ilgili bir proje hazırlarken çözemediğim bir problem ile karşılaştım. Bayağı uğraştım ama çözemedim, yardımcı olursanız sevinirim..

2 adet tablom var. ins isimli olanda inşaat bilgileri, malz isimli olanda o inşaatta kullanılan malzeme bilgileri mevcut. Bir inşaatta birden fazla malzeme kullanıldığı için ilişkimi Bir-Çok şeklinde yaptım.

Açılış ekranında görüneceği gibi yeni bir inşaat gireceğim zaman kullanacağım Yeni İnşaat butonu ve daha önce girdiğim inşaatları göreceğim zaman kullanacağım Mevcut İnşaatlar butonu var.

Yeni bir inşaat için gerekli bilgileri girdikten sonra o inşaatta kullanılan malzemeleri girmek için Malzemeler butonuna tıklayıp, açılan malz isimli forumda gerekli bilgileri giriyorum. İkinci bir malzeme gireceğim zamanda alttaki Yeni İmalat butonuna basınca, "Belirtilen Kayda Gidemezsiniz" mesajını veriyor.

Diğer problemimde, Mevcut İnşaatlar ekranına gidince, Listbox'tan inşaatın adını seçip, Malzemeleri Göster butonuna basınca hep aynı malzemeler geliyor.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...
Sn elmariachi

1-Formda kopyala yapıştır yaptığın için Firma4 te Firma1 , Firma5 te Firma2 ve Firma5 da Firma3 denetim kaynağından alıyor bunu düzeltmelisiniz.

2-Konunuza yabancıyım fakat kurgunuzda hata var gibi, malzemeler altform olarak İns formunda kullanılmalı. Altformla ilgili örnekleri incelemenizi tavsiye ederim.

Saygılar...
Sn.benremix cevabınız için teşekkür ederim, altform gerçekten çok daha basit oldu. Tek formla işi hallettim sayılır.

Eğer aynı formda ya da başka bir formda bir açılır kutu yapıp orada mevcut inşaatları listelenir ve seçtiğimiz inşaata ait kayıtlar gelirse işim tam olarak çözülmüş olacak. Şimdiden teşekkürler.

Selamlar...
Şu konuyu incelerseniz kendiniz yapabilirsiniz. Sıkıntı olursa biz burdayız.

Saygılar...

https://accesstr.net/safelink.php?url=ht...rmda+arama