AccessTr.neT

Tam Versiyon: Bilgisayar Teknik Servisleri için Program
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Arkadaşlar, uzun zamandır Access konusundan bayaa uzak kaldım. Geçenlerde kendi işyerimde kullanmak için eski programımı tekrar elden geçirmeyi düşündüm. Baktım tablo yapısı falan rezil durumda. Eee ne de olsa acemilik dönemlerinin ürünleri. En iyisi oturup daha sade ve işlevli bir şeyler yapayım dedim. Başladığım ve şu anda kullanılan biçimi aşağı yukarı aşağıda verdiğim biçimdir. Geliştirdikçe ve eksikleri ekledikçe bu örneği de güncellemeye çalışırım. Mesela şu anda kullanıcı ekleme yoktur. Ben sadece "Mehmet" isimli bir kullanıcı ekledim. Yetki tanımı yaptım ancak yetki ile ilgili bir şey henüz yapmadım.  Bunun gibi ürün ekleme de yok. Ürün tanımlarını elle tabloya girdim. Onları da daha sonra ilave edeceğim. Siz şimdilik gerekli olan eklemeleri direkt tablodan girmelisiniz. Daha birçok eksiği var ama dediğim gibi başlangıç. Burada yayınlamamın en önemli sebebi sizlerin de isteklerinizle beni yönlendirmenizdir. "Şu da olsaydı" ya da "şunu şöyle yapsaydın" diyenler sayesinde göden kaçan şeyler de eklenecektir. Hadi hayırlısı olsun Img-grin)

Kullanım ile ilgili açıklamalar yapayım.
1- Çalıştırınca karşınıza gelen şifre ekranında üstten Mehmet seçilince -sanki başka varmış gibi- şifresi 123 girilerek onaya veya entere basılır. Gelen ana ekranda mevcut işler listelenir. Bunlar çoğalınca tabii arama için alttaki kutucuklardan herhangi biri kriter belirlenip aranacaktır. Bulunan kayda çift tıklanarak kaydın ayrıntılarına gidilebilir.

2- Sol üstteki buton yeni müşteri kaydeder. Ayrıca müşteriler arasında gezilir. Düzenleme ve silme yapılır. Ancak müşteri eğer bir işlemde kullanıldıysa silinemez. Önce iş silinmelidir. Bu arada aynı ismi bir kere kaydedebilirsiniz.

3- Hemen soldaki 2. butona basarak yeni iş kaydı yapılır. Müşteri no (Aslında müşteri adı olmalıydı, şimdi farkettim hatayı) alanında mevcut müşterimiz seçilir. Eğer yoksa bu alana çift tıklayıp müşteri tanım ekranına gidilir. Dönüşte tekrar yeni kayda gelmeniz gerekli. (Düzelecek düzelecek Img-grin))  )

Artık gerisini siz anlarsınız di mi?


NOT: Son güncelleme: Kurulum dosyası hazırlandığı için yukarda anlattıklarımı unutun ve son halini inceleyin.
Kullanıcı MEHMET şifre 1.
Admin için kullanıcı adı: admin şifre:123456789

NOTLolosya başka bir konuda yer aldığı, ordan link yapıldığı için sanırım bir problem olmuş. Ek olarak buraya eklendi. 09/10/2013 Mehmet DEMİRAL

NOT2: Bu link neden bozuluyor anlamadım. Bu sefer yandex diskimden link verdim. İnşallah bu da bozulmazImg-grin)

Mehmet Demiral Teknik Servis Programını indirin DİKKAT DAHA YENİ VERSİYON AŞAĞIDA

PROGRAMIN 2014 YILI SONUNDA HAZIRLANAN SON HALİ VE GEREKLİ BİLGİLER AŞAĞIDAKİ LİNKTE YER ALIYOR. LÜTFEN ONU KULLANININIZ. BU VERSİYON DEMO OLDUĞU İÇİN HATALAR OLABİLİR. ŞİMDİKİ YENİ HALİ DAHA DÜZGÜNDÜR. KOLAY GELSİN. PROGRAMI BEĞENEN ARKADAŞLARDAN SİTEMİZE KATKI BEKLERİZ. ZORUNLU OLMAMAKLA BERABER ÖZEL ÜYELİK HESABIMIZA İSTEDİKLERİ MİKTARDA KATKI GÖNDEREBİLİRLER. ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER. İŞTE LİNK 

TEKNİK SERVİS PROGRAMI 2014 VERSİYON FULL
Düğmelerin ve yazıların iri iri olması özellikle yapılmıştır. Kullanırken çok faydasını göreceksiniz. Özellikle benim gibi 50 yaşına merdiven dayayanlar Img-grin))
(05/08/2013, 02:57)mehmetdemiral yazdı: [ -> ]Burada yayınlamamın en önemli sebebi sizlerin de isteklerinizle beni yönlendirmenizdir. "Şu da olsaydı" ya da "şunu şöyle yapsaydın" diyenler sayesinde göden kaçan şeyler de eklenecektir. Hadi hayırlısı olsun Img-grin)

Mehmet hocam öncelikle paylaşım için teşekkürler.

Olmasının iyi olacağını düşündüğüm şeyleri aşağıda bilgilerinize sunarım.

1-Bugün, bu hafta, bu ay ne kadarlık iş yapılmış?
2-Müşteri hareketlerinin görülebileceği form eklenebilir.

Saygılar...
Teşekkürler. Aslında "arşiv" isimli bir form hazırlamıştım, sonra dizayn değişince unutmuşum. İlk güncellemede bu iki maddeyi ekleyeceğim.
Örnek çok ilgi çekmedi sanırım.

28 kişi indirmiş ama yorum yapan bir kişi.
(06/08/2013, 00:45)mehmetdemiral yazdı: [ -> ]Örnek çok ilgi çekmedi sanırım.

28 kişi indirmiş ama yorum yapan bir kişi.

Aslında ilgi var(28 kişi indirmiş) ama fikri olan yok sanki.
Yani herkes ilgiyle izliyor.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31