AccessTr.neT

Tam Versiyon: Ana formda ve alt formlarda değişiklik (ekleme gibi) yapılan kayıtları bulma
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
Arkadaşlar merhaba,
HASTA VERİTABANI isminde bir tane ana form ve buna bağlı KLİNİK BİLGİLER ve LABORATUAR isminde 2 tane alt form olan veritabanımda herhangi bir değişiklik, yeni kayıt, veri ekleme, silme, değiştirme gibi işlemler yapıldığında hangi kayıtlarda bu değişiklikler yapılmış, bunları listeleyebilir miyim?
Bu sanırım sorgu ile yapılabilir, ama gerçekten nasıl yapılacağı konusunda hiçbir fikrim yok.
Bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim.
Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.
https://accesstr.net/konu-kayitlarda-yap...rnegi.html istediğin bunun gibi birşey galiba.
Sayın metbal, yardımınız için teşekkür ederim.
Aslında bu soruyla istediğim tam olarak bu değildi. Ama sonrasında buna da ihtiyacım olacaktı. Bu veritabanımı bitirdikten sonra başka kullanıcılar da tanımlayacaktım zaten Img-grin
Konuyu dağıtmamak adına yukarıdaki ekte 1 tane anaform ve buna bağlı sadece 2 tane alt form bırakmıştım. Asıl veritabanında 20 civarında alt form var. Şöyle ki; hasta bilgilerini içeren ana form ve bu anaforma bağlı hastaların hastalıkları ile ve tetkik sonuçları ile ilgili alt formlar.
Ana forma kayıt eklediğimde o kayıdın eklendiği tarihi otomatik olarak kaydettiğim için yeni hasta kayıtlarıyla ilgili bir sıkıntım yok. Ancak diyelim ki; 20 gün önce kaydını yaptığım bir hasta tetkik sonuçlarını getirdiğinde ve ben bu tetkik sonuçlarını ilgili alt forma kaydettiğimde sonradan dönüp o gün içerisinde (veya o hafta içinde) hangi hastalarla ilgilendiğimi nasıl görebilirim? Her bir alt formun bağlı olduğu tablodan yeni kayıt yapıldığındaki tarihi sakladığım için ilgili tablolardan bulabilirim belki, ama bu durumda her bir tabloya ayrı ayrı bakmam gerekecek.
Bunun kısa bir yolu olmalı diye düşünüyorum.
Yardımınız için tekrar çok teşekkür ederim...
örneğiniz ofis 2000 de yapıldığı için çalışmanızı göremiyorum.gönderdiğim çalışmada kayıt casusu var. yapılan kayıtları ve kayıtlarda bir değişiklik varsa onları ayrı bir veri tabanında tutuyor. ben bunu istediğini düşünmüştüm. Veritabanında hastaya bir numara verip muayene tablosu ve hasta tablosu oluşturup hasta her muayenehaneye geldiğinde hasta listesinden veriyi çekip muayene tablosuna ekleyebilirsiniz böylece hem tarih aralığında sorgulama yapabilir hem hasta kaç defa gelmiş her geldiğinde ne işlem yapılmış görülebilir.
Bu örneği kendi örneğime uyarlamaya çalışıyorum. Sanırım istediğimi yapabileceğim, hem de fazlasıyla... Yani umarım yapabilirim.
Yardımınız için tekrar çok teşekkür ederim...
ofis 2003 olarak yüklemiş olsaydınız daha fazla yardımcı olabilirdim. bu örnek yeteri kadar yardımcı olmuş zaten. iyi çalışmalar.
Sayfalar: 1 2 3