AccessTr.neT

Tam Versiyon: Detay Formu ve tablosu mu kullanmalıyım , yada tek form tek tablomu daha işlevsel olur ?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Merhabalar. İlgilendiğim bir çalışmada fikirlerinize yardımlarınıza ihtiyacım var.
Çalıştığım kurumda tr geneli ve yıl boyu çok sayıda etkinlik düzenlenmekte. Ben bu etkinliklerin detay bilgilerini tutmak üzere (ekte bulunan) bir çalışma ile uğraşıyorum. Bu çalışmayla ilgili 3 ayrı sorumu 3 ayrı başlıkta açıyorum(kurallar gereği).

Resimdeki gibi kaba taslak bir form oluşturdum. Bu form lazım olan tüm bilgileri girmemi sağlıyor. Bütün girdiler tek form üzerinden alınıyor ve tek tabloda tutuluyor.
Bu tablodaki bilgilerle "tamamlanan, ertelenen, iptal olan" etkinlikleri raporlamayı düşünüyorum, Yine Katılımcı sayılarına ilişkin verilerden "tamamlanan etkinliklere katılan toplam öğretmen sayısı , veli sayısı .. " gibi özet raporlar tasarlamam gerekli. Bu saydıklarımı göz önünde bulundurursak;
Şimdi sormak istediğim çeşitli raporlama işlemleri için , formu ve tabloyu bu haliyle mi kullanmalıyım yoksa "katılımcı sayısı" gibi bazı detayları ayrı bir form ve tablo üzerinden bağlantı kurarak mı almalıyım?

[Resim: do.php?img=3931]
Merhaba,

Alt form kullanmak veya 2. tabloya bölmemizdeki ana sebep kayıt tekrarını kaldırmaktır. Resimdeki formu ben bölme gereği duymam. Katılımcı sayısının yerine 40 tane katılımcı ismi tutman gerekseydi mutlaka bölmek gerekirdi. Bahsettiğin raporlar ise sorgu yardımı ile rahatlıkla yapılır.
sn. Emin Kılıç, açtığınız konulara lütfen geri bildirimde bulununuz.
evet, bende formu aynı formatta tutmaya karar verdim.
sadece tablo konusu netleşmedi. Bölmelimiyim, kararsızım.

sn ozanakkaya;
ikazınız için teşekkürler.
soruyu sor, cevabı al ve kaç yapmıyorum, ancak anında takibinide yapamıyorum!
burda amaç "yardımlaşmak" tır, bunun farkındayım.
Amaç Yardımlaşmak ancak bu sitenin bazı kuralları var.

Site Kuralları

2-) Herhangi bir soru(n) için konu açtıysanız verilen cevapları inceleyip en kısa zamanda yapılan yardımın olumlu ya da olumsuz sonucunu bildiriniz.
[Uyarı Puanı: +4]


Konuyu cevaplanmış sorular bölümüne taşıyorum. Ekenen örnek uygulama hakkında başka görüş belirtmek isteyen konuya yazabilir.