AccessTr.neT

Tam Versiyon: Bağlı Excel Tablosundan veri alma sorunu
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Başlık sanırım açık, ekli Excel tablosunu, Access projesine bağlantı güncelleştirilerek, (mevcut bağlantı yolu değiştirilerek) bağlı tablo haline getirildikten sonra GunlukEkle adlı ekleme sorgusu ile bağlı Excel tablosundan Kantar adlı formdakı başlama bitiş tarih parametreleri aralığında veri süzerek GUNLUK adlı tabloya ekleme yapmak istiyorum.

Forumda yaptığım aramalar sonucu, alanların veri türlerini değiştirmek, tarihi formatlamak, boş alanları kontrol etmek vs. önerilen çözüm yollarını denememe bir kaç gündür uğraşmama rağmen sorunu çözemedim.

En son durumda hata mesajı "Ölçüt ifadesinde veri türü uyuşmazlığı!" şeklinde görünüyor. Tarihle ilgili bir eksiklik olduğunu hissediyorum ancak içinden çıkamadım.

Hatayı düzeltip sorgunun sorunsuz çalışması için yardımını esirgemeyen arkadaşlara peşin teşekkürlerimi sunarım.
tarih kontrollerinizde sorgularınızda

"select * from tablo where Tarihim=" & me.TxtTarih 
yerine
"select * from tablo where cvdate(Tarihim)=" & cvdate(me.TxtTarih) 
kullanın.
Cevabınız için teşekkür ederim. Ancak sorunu yine çözemedim, sorgum ekleme sorgusu ve tarih iki ayrı tarih olup aralık içerdiği için Sql içine nasıl yerleştirmem gerektiğini bilemedim.

Örnek formdaki iki tarih aralığını sorguya uyarlayacak bir Sql örneği veremez misiniz hocam?
sn ersen
Excelden veritabanına veri alma işlemi genelde sorun çıkarır ve tecübe gerektirir. Bu istediğiniz işlem sizi biraz terletebilir olana kadar.
Öncelikle Excel tablonuzdaki genel veri tipindeki alanları ait oldukları veri tipine dönüştürün. sonra bunları data aktarımı yapmak istediğiniz tablonun alan türleri karşılarştırın. İlk tespitim müşteri no isimli alanınızın boş kayıtlar nedeni ile sorun çıkardığı yönünde.
Arkadaşlar ilgilenip okuyan, yorum yazan herkese teşekkür ediyorum. Excel tablosunu import etmeye karar verdim, bu veri almaktan daha pratik ve faydalı göründü. Bu kez de Tür dönüştürme hataları ile karşılaştım. Fatih Karagöl hocanın uyarısı ile türleri incelerken microsoftun destek hattına ulaştım.
Çok basit bir çözümü varmış Excel tablosu alınırken ilk satıra bakılıyormuş. İlk satırdaki veri ne ise sonrasını da öyle yorumluyormuş. Bu illete yakalanan arkadaşların işine yarar diye yazdım. İlgili yardım makalesinin linki:
http://support.microsoft.com/kb/109376/tr
Merhaba arkadaşlar,
Ekte nakit akışını takip ederek rapor veren bir çalışmam var. Amacı günlük girilen verilerden vade tarihine göre kasamızda olacak muhtemel nakit durumunu dövizleri de TL ye çevirerek raporlamak. Görsellik açısından zayıf ama işlevsel.
Tek bir adım kaldı İşlem tablosunda takip ettiğim verileri hem excelden almak hem de manuel olarak girmek. Varolan bir Excel tablosuna bağlantı kurup güncel verileri aldım ama veriler kilitli, eklenemiyor. Ayrıca istediğim İŞLEM tablosuna almak.
Giriş formu açıldığında üst alandaki dolar ve avro alanlarını güncelleyip hesap yaptırabilirsiniz. Üstadlar önerilerini örneğim üzerinde yapabilirlerse sevinirim konuya çok hakim değilim. İyi çalışmalar
Sayfalar: 1 2