AccessTr.neT

Tam Versiyon: Alt formda hesaplama
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
Herkese merhaba.benim sorum ek teki dosyada,MUSTERI formundaki alt formda ODENEN kısmındaki rakamları toplayarak KALAN kısmına hesaplayarak otomatik atması.Yani istediğim resimdeki gibi olması.Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Merhaba..

Alt forumun kaynağını bu sorgu ile değiştiriniz..:

SELECT trz.ODEMEID, trz.ID, trz.TARIH, trz.ACIKLAMA, trz.ODENEN,
(select sum(odenen) from Odeme where ID=trz.ID AND ODEMEID<=TRZ.ODEMEID) AS KALAN
FROM ODEME AS trz


Tercihe göre kriterler geliştirilebilir..

İlave Not: Aynı anda kayıt da gireyim istiyorsanız benzer mantıkla, ilgili alanda Dsum fonksiyonundan faydalanabilirsiniz..
Teşekkürler Sn Taruz..

Sn ErkanDemir örneği inceleyiniz lütfen..
Teşekkürler arkadaşlar yazdıklarınızı uyguluyorum hemen
Tekrar Merhaba.Gönderdiğiniz mesajları değerlendirerek biraz değişiklikler yaptım.uygulamanın yönü biraz değişti.şimdi gönderdiğim veritabanında da ODEME2 ve SIPARIS2 formlarını yaptım.ODEME2 formunda hesaplamayı yaptırıyorum ama DOKTOR formunda Toplam Ödeme metin kutusuna hesabı aktaramıyorum #Ad? hatası veriyor.SIPARIS2 formunda ise eklediğim Metin14 alanı sıfır sonuç veriyor.anladığım kadarı ile sıfır sonuç vermese bile DOKTOR formunda yine #Ad? hatası verecek gibi görünüyor.İlginize teşekkürler.
Yine merhaba arkadaşlar.Bir önceki mesajımda yapamadığım Odeme ve Siparis toplamlarını yeni formlar oluşturarak yaptım.Ama kalan bakiyeyi yine yapamadım.Bu arada #Ad? hatasının ilişkili formların arka planda açık olmadığından verdiğini fark ettim.
Yeni gönderdiğim dosyada da Kalan Bakiye yi görmek için önce Odeme ve Siparis formlarını açıyorum sonra Doktor formunu açıyorum #Ad? hatası vermiyor ama ilgili formlardaki tüm toplamları yada çıkarmaları yapıyor.
Benim istediğim sadece Doktor formunu açmak ve Kalan Bakiye Metin kutusunun o an ekrandaki ilgili doktora ait bakiyeyi vermesi.Arka planda ilgli formları açsam bile kalan bakiye hep aynı sonucu veriyor.
Sorgu ile Odeme ve Siparis tablolarını bir araya getirip ordan form yapmayı denedim o zaman da doğal olarak kayıtları birbirine eşitlemek için bazı kayıtları iki kere yapıyor.Yani bir türlü yapamadım yardımlarınızı bekliyorum.
Sayfalar: 1 2 3