AccessTr.neT

Tam Versiyon: Alt formda seçilen değişkenle ilgili metin raporda görüntülensin
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
Merhabalar Sayın Hocalarım;
Bi teklif raporu tasarlamam lazım, sipariş formumda bir alt form var. Alt formada a değişkenini seçip yanına tutarını yazıyorum. Her değişken için yaklaşık yarım sayfalık açıklama metninin eğer değişken seçili ise raporda gözükmesini altında da tutarının gözükmesini istiyorum. Fakat beceremedim aramada yaptım sorulmuş olabilir diye fakat sanırım doğru sözcüklerle aratamamışım bulamadım.
a 100tl
b 200tl ... bu şekilde seçtiğimde raporda a ve b değişkenlerinin açıklama yazılarının gelmesini istiyorum mümkünmüdür.
Şimdiden teşekkür ederim.
Sn insane, örnek ekleyiniz lütfen.. Örnek üzerinden yardımcı olmaya çalışalım.
Ayrıca Site Kurallarını okuyunuz..

15-) Açılan Soru içerikli konulara 14.maddede belirtilen şekilde örnek uygulama eklemek zorunludur. Örnek uygulama eklenmeyen sorular örnek uygulama ekleninceye kadar çöp kutusuna taşınacaktır. Lütfen sorularınıza örnek uygulama ekleyiniz.
Hocam merhaba;
Öncelikle kusurumu yeni olmama bağlayacağınızı ümit ediyorum...

İstediğim şey şu "sipariş 2 alt form" formunda alt formda comboboxtan seçtiğim öğenin text inin raporda gelmesini istiyorum. Örnek olarak "acil eylem" ve ilk yardım eğitimi" raporları koydum isteğim şu acil eylem ve ilk yardım seçtiğim zaman comboboxtan bana tek raporda çıktı vermesini istiyorum mümkünmüdür? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.[attachment=7318]


http://www.4shared.com/file/237270429/23...ME123.html
Umarım doğru anlamışımdır ve istediğiniz budur. yalnız verilerinizden sadece örnek olacak kadarını bırakarak gersini sildim. Sizdeki tablolardan aktarabilirsiniz. Kolay gelsin.

DENEME_08032010.rar

Ayrıca fazla alan kaplayan örneklerinizi lütfen bir dosya paylaşım sitesine yükleyerek link ekleyiniz.

ÖNEMLİ : Lütfen Gerçek Bilgiler Yerine Sanal Bilgiler İle Örnek Eklemeye Özen Gösteriniz.
Hocam emeğinize sağlık güzel bi çalışma olmuş çok teşekkür ederim ama hocam aslında istediğim tam olarak bu değildi benim ifade yeteneğimle alakalı sanırım anlatamadım.
şimdilik yazılı olarak anlatıyım en kısa zamanda örnek dosya da ekleyeceğim.
Hocam "rapor2 alt form" formunda bi "rapor aç" dügmesi düşünün örnek diye bi rapor düzenleyip açıyo. Burada düzenleyip kısmı önemli!!! Benim çeşitli çalışma konularım ve hepsinin bir açıklama metini var. Konuların hepsi örnek raporunda sırasıyla yazıyo fakat ben sadece alt tablodan seçtiklerimin metinlerinin örnek isimli rapor çıktısında gözükmesini istiyorum. Mümkünmüdür?
Alt tablo dediğiniz eğer altform ise tabiki mümkün, sitemizde bununla ilgili birçok örnek olduğunu biliyorum. Kısacası, örn..10 adet veriden 3 tanesini seçtiğinizde sadece bunlara ait raporun oluşmasını istiyorsunuz sanırım. Yani Acil Eylem adlı metni sabit tutup başlığındaki adrese sadece seçtiğiniz birden fazla adres için yazdırılmasını istiyorsunuz diye anlıyorum. Doğrumu anladım. Eğer böyleyse ekleyeceğiniz örnek üzerinde size yardımcı olabiliriz. Kolay gelsin
Pardon yanlış anladım sanırım.. Mesajınızı tekrar okuduğumda; sizin istediğiniz raporların isimlerini bir listede tutarak "Rapor Aç" düğmesine tıkladığınızda "Adres"te yazılı olan kurum için buradan seçtiğiniz raporu içeren bir çıktı yazdırmasını istiyorsunuz gibi anladım şimdide..
Ekteki örneği bir inceleyin. Ben metin kutusundan seçilir halde yaptım. Fakat siz bunu liste kutusu ile de kullanabilirsiniz.

DENEME_2010-03-10.rar
Sayfalar: 1 2 3