AccessTr.neT

Tam Versiyon: farklı bir formdan arama nasıl yapılır?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
merhaba, daha önceki formdan arama konularını inceledim ama kendi yaptığım sisteme uyarlayamadım. yapmak istediğimi anlatayım STOKARA formundaki stokara metin kutusuna barkod okutulduğunda yada elle yazıldığında formun altındaki diğer bilgileri tablodan getirecek. Dlookup ile yapmaya çalıştım. ama buraya yazdığım bilgi stoklar tablosundaki stokkodu ise tablodaki bilgileri getiriyor. birimler tablosuna bağladığım halde bu bilgileri alamıyorum. birde örneğin; birinci ürüne ait barkodu okuttuktan sonra yeni barkod butonuna bastığımda bilgileri temizleme olayını yaptım ama barkodu okuttuğum alana tekrar kursoru yönlendiremedim. yardımlarınız için teşekkür ederim. örneği ekledim.
Bence programınız bu şekilde fazla ilerlemez. Aynı tabloda olması gereken alanlar ayrı tablolarda. SatışFiyatı ile AlışFiyatı aynı tabloda olmalı. Birimler tablosu ne işe yarıyor ??
Gelelim yeniden barkod okuma alanına yönelme, gayet basit;

Kod:
Private Sub Komut22_Click()
Me.MALINCINSI = ""
Me.ALISFIYATI = ""
Me.KALAN = ""
Me.SATISFIYATI1 = ""
Me.STOKARA = ""
STOKARA.SetFocus
End Sub
üstad benim yapmaya çalıştığım olay ticari bir programın datasına bağlı stokların bilgilerini barkod okutulduğunda online getirmek. veritabanında aynen bu şekilde ayrı olarak tablolarda datalar hiç bir şekilde sorun çıkarmıyor. ekte gönderdiğim Sql veritabanından bana lazım olanları, tabloların isimlerini benzer şekilde sadece gerekli olanları ekledim. yoksa ticari programın database buraya eklesem birde ayarların yapılması gibi bir sürü sizi uğraştıracaktım. barkod okuma alanına tekrar geri gitme olayı için teşekkür ederim. asıl sorun iki farklı barkod okutulduğunda iki farklı tablodaki bilgileri nasıl getirip ekrandaki yerlere yazarım. bunu tabloları sorgu tasarımında ekleyip gerekli bağlantıyı yaptım. ama stoklar_s olarak görmüşsünüzdür.yani tek ekranda nasıl çözümlerim. yardımlarınız için teşekkür ederim
tdsharun hocanın Dlookup ile ilgili buradaki yazısını okuduktan sonra biraz daha uğraştım. önceki mesajımda yazdığım gibi önce tabloları bir sorguda gerekli olanları bağlantı yaparak aldım. ayrı tablolardan bilgileri çekmek yerine yapmış olduğum sorgudan bilgileri çekince bir hata verdi ama bu sefer farklı bir hata "ölçüt ifadesinde veri türü uyuşmazlığı" yazıyordu. bende bunun birimler tablosundaki barcode alanının türü ile ilgili olduğunu düşünerek veri türünü sayıdan metine çevirdim. şimdi barkodu okuttuğumda sorun çözüldü. bütün bilgiler geliyor. teşekkür ederim.