AccessTr.neT

Tam Versiyon: çok değişkenli hesaplamalar için kolay yöntem
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Arkadaşlar Merhaba

Hazırladığım bir çok formda birbirine bağlı formüller var. Bu formülleri vb kodu olarak yazdığımda tüm bağlı değişkenler için güncelleştirme sonrası olay yordamına Requery kodunu yada formülü tekrar hesaplatıyorum. Fakat bazen öyle oluyorki formüldeki değişkenlerden biri yada daha fazlası başka değişkenlere bağlı oluyor. Böyle oluncada formülleri hesaplamada sürekli hatalar oluşuyor.
Örneğin
1.formül ; Performans = (ProsesSüresi / GerçekleşenSüre)*100
2.formül ; GerçekleşenSüre = ToplamSüre/(sağlamadet+redadet)
3.formül ; ToplamSüre'de bir alt formdaki sürelerin toplamı.
Yukarıdaki örnekte olduğu üzere "performans" değeri toplam süre alanına , toplam süre alanıda alt formdaki sürelerin toplamına bağlı. Alt formdaki süre değerlerini değiştirince performansı hesaplatana kadar tabiri caizse göbeğimiz çatlıyor Img-grin

Bunun kolay bir yöntemi yok mudur Img-grin
Sayın Bayyasinunal
Örneğinizi 2003 olarak ekleyin lütfen
sn yasinunal, aynı konu daha önce açıldığı için konu çöp kutusuna taşınmıştır.

Ayrıca hesaplanan alanlar tabloya kaydedilmez.
Aynı veriler zaten kod veya sorgu ile forma veya rapora aktarılabilir.
Sayın Sledgeab

Daha önceki açtığım konu "ana formdaki ve alt formdaki verilerin tabloya aktarılaması problemi idi. Sizde cevap verdiniz ve haklıydınız. denetim kaynaklarına formül yazdığımda tabloya taşımıyordu. Dediğiniz gibi yaptım denetim kaynağına tablo alanını yazdım ve problem çözüldü. Fakat bu sefer formülleri vb kodu olarak yazıncada birbirine bağlı değişkenler çok olunca problem yaşadım. Bunu da ayrı bir soru olarak gördüğüm için ayrı konu açmak durumunda kaldım. Çünkü vb kodu ile yazınca işin içinde çıkamadım. Yine de yardımınız için teşekkür ederim.
bence linkteki konuyu inceleyiniz.

Yapılmaması gereken ölümcül hatalar