AccessTr.neT

Tam Versiyon: Dataları değiştirme?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Değerli arkadaşlar;
***_be.mdb dosyasını nasıl değiştirip başka bir şirkete ayit datalara bağlayabilirim.form ile.Yani sadece dataların bulunduğu mdb yi seçip başka şirket kayıtlarına ulaşabilme.Teşekkürler..
Sn.malidolu buyurun aynı işlem.

Accesse çoklu veri girişi
Tam olarak yapmaya çalıştığım bu değil.Fakat faydalı olacaktır tabii
2008-2009 yıllarına ait datalarım var diyelim.2009 yılına ait bağlı tabloda çalışma yaparken 2008 yılı verilerine ulaşmam gerekti 2008 'e ait *_be.mdb dosyasını bir form ile açıp programımı onun datalari ile çalıştırma.Problem bu.Teşekkürler.
Programın açılışında çalışma dönemini seçtirirsiniz. Çalışma dönemine göre 2008.mdb vs. dosyanızı açıp işlemlerinizi yapabilirsiniz.
Bununla ilgili bağlı tablo linklerini güncelleme ile ilgili sitedeki örneği uygulayın. Dosyayı elle gözatarak gösteriyorsunuz ve adı önemli değil. Yani verilerinizi data klasörü içinde her yıl için 2007.mdb, 2008.mdb ve 2009.mdb biçiminde saklarsınız ve gözatma işlemi yaparak yıl seçimini yaparsınız. Böylece arşive attığınız veriler progrfama yeniden yüklenerek tekrar o verileri kullanabilir duruma gelirsiniz. Ben bunu uyguladım, gayet başarılı oldu. Bunun için sitemizdeki bağlı tablo ile ilgili konudaki sevgili Sledgeab'ın eklediği örneği kullanınız.

Bağlı Tablo Denetleme