AccessTr.neT

Tam Versiyon: Günlük Üretim Programı Yapmak
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
merhaba, calıştığım iş yerinde günlük üretim yapıaln ürünlerin raporları bir forma yazılıyor. ben bu formları excele işliyorum. her bir ürün için ayrı bir Excel sayfasına işliyorum.

kısaca yukarda bahsettiğim işlemleri acceste yapmaya çalıştım ama başaramadım cünki; vb bilgim hiç yok. Access teki form ve tablolarda ise yok denecek kadar az bilgim var.

biliyorum burdaki herkesin işi başından aşkın özel olarak bana bu konuda yardımcı olacak sabırlı bir arkadaş arıyorum.
ilginize şimdiden tşk ederim.
ilginize şimdiden tşk ederim.

[bilgi]Konu başlığınız Günlük Üretim Programı Yapmak, olarak değiştirilmiştir.[/bilgi]
Sn.tolga Sizinde dediğiniz gibi özel program yapamıyoruz.
yalnız exceldeki örneği gönderiniz yardımcı olmaya çalışalım.
size ne yapmanız gerektiğini anlatırız.
günlük yaptığım iş ekteki gibidir
sn, emturker accesste kendimce yapabildiğim bir örnek var. bu örneğimide eklersem biraz fikir verebilir.
Sn Tolga bey örneğinize biraz bakabildim. İlk gördüğüm her makina için ayrı tablo değil, makinalar diye bir tablo yap. Formda makinalar için birer kayıt açar altform ile diğer kayıtlarını tutarsın. Diğer kayıtlarda fazla olduğu için onları da biraz bölmelisin. Özellikle öngörülen sarfiyatlar sabit ise ınları ayrı bir tablo yapabilirsin. Şimdilik bu kadar.. İmalatçı olduğumuz için bende arayış içindeyim. Benim eklediğim örnekler var istersen bir incele belki bir fikir verir. üretim imalat örnekleri diye arayabilirsin.. Kolay gelsin.Saygılar..
Sn benremix ilginiz için tşk ederim. eklediğiniz örnekleri inceleyeceğim. öngörülen sarf miktarı ve diğer bilgilerin hiç biri sabit değil malesef. sabit olan tek şey, günlük 3 vardiya çalışılması. bunun haricinde sabit bir bilgi yok. örnegin, bugün 1.makina 3 ayrı ürün için ayar yapıyor ve bu ürünlerin hepsinde farklı hammedde kullanabiliyor.
üretim çeşidi yarın daha farklı olabiliyor.
Aslında sizin istediğiniz şey Access'in hazır şablonlarında var. Onu açıp incelerseniz istediğiniz şeyin aynısı olduğunu göreceksiniz.
Sayfalar: 1 2