AccessTr.neT

Tam Versiyon: Ana formda veri girişi yaparken listede bulunmayan yeni veriyi başka form açarak kayı
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Öncelikle herkesin Beraat Kandilini kutlar, hayırlara vesile olmasını dilerim. Daha önce siz değerli üstadlardan almış olduğum bilgiler sayesinde alış faturalarını kaydettiğim bir program hazırladım. Ancak bazı yerlerde takıldım. Takıldığım bu yerler hakkında tekrar sizlerden yardım bekliyorum. Hepinize şimdiden teşekkür ederim.
1) Alış faturalarımı girdiğim form üzerinde hangi satıcıdan fatura aldıysam o satıcının kodunu giriyorum ve satıcı ünvanı otomatik olarak geliyor ama aynı şeyi hesap kodunu girdiğimde olmuyor
2) Satıcı kodu listede yoksa "YENİ SATICI EKLE" Komutunu tıklıyorum ve yeni satıcı bilgilerini giriyorum ama hata veriyor.
3) Raporlarda "İKİ TARİH ARASI MAL ALIŞ LİSTESİ" Raporunda başlık kısmına girmiş olduğum tarihleri nasıl yazdırabiliri. Şu anki hali "AYSAN ALIŞ FATURA LİSTESİ ÖZETİ" Ben bunu "AYSAN 01/07/2009 - 31/07/2009 ARASI ALIŞ FATURA LİSTESİ ÖZETİ" Şeklinde nasıl yazdırabilirim. Bu konularda yardımcı olursanız sevinirim.
Hesap adını sorguya dahil etmemişsin onun için göremiyorsun
Yeni satıcı ekle komutundan sonraki eklediğin satıcıyı listede görmen için satıcı adlarının güncellenmesi gerekiyor. bunun için yeni satıcı ekleme formunun kapandığında olayına kod ekle ve aşağıdaki kodu yaz
Forms![MAL ALIŞ HAREKETİ FORMU]![SATICI].Requery
Teşekkürler Entepli dediğinizi yaptım ve düzeldi. Diğer 1 ve 3 numaralım sorunum hakkında da bir bildiğiniz var ise onları da paylaşırsan çok sevinirim.
1 numaralı sorunda belirttiğin hesap koduna karşılık gelen alanı sorguma eklememişsin.
sorguyu tekrar açıp hesap adı alanını sorguya dahil etmen lazım.
Sayın entepli dediğiniz gibi daha önce yaptım şimdi de yaptım ama olmuyor, belirtilen kayda gidemezsiniz diye mesaj veriyor.
tabloları hatalı oluşturmuşsun. Hesap planı tablona bir anahtar alan eklemen lazım. Formlardan bu tablo ile bağlantı kurmak için diğer tablolarda da bu anahtar alana bağlanacak bağlantı alanları yaratman lazım.
Ne demek istediğimi anlatmak için dosyanı yeniden düzenledim.
Sayfalar: 1 2