AccessTr.neT

Tam Versiyon: Bu gece Berat Kandili
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
İslam âlemi bu akşam Ramazan'ı müjdeleyen Berat Kandili'ni kutlayacak

Bu gece Beraat kandili Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, "Kandil geceleri, Rabbimize, kendimize ve bütün insanlığa karşı sorumluluklarımızı hatırlatır, bu görevlerimizi ihmal edip etmediğimizi sorgulayıp hata ve günahlarımızdan tövbe ederek uzaklaşma imkanı sağlar" dedi.

Bardakoğlu, Berat Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı. Bardakoğlu, "kurtuluş, af ve arınma anlamlarına gelen, ayrıca mübarek ramazan ayının da bir müjdecisi olan Berat Gecesi’nin, inananlara, kulluk bilinci ve hesap verme şuuruyla suç ve yanlışlardan kaçınmaları, günahlardan arınmaları ve Yüce Yaratıcı’nın sonsuz rahmet ve merhametine iltica etmeleri gerektiğini bir kez daha hatırlattığını" ifade etti.

Kandil olarak adlandırılan bu gecelerin, insanlara, hızlı bir şekilde geçen hayatta durup düşünme, öze dönme ve günahlarla kirlenen gönül dünyasını temizleme fırsatı sunduğunu vurgulayan Bardakoğlu, mesajında şunları kaydetti: "Bu geceler, Rabbimize, kendimize ve bütün insanlığa karşı sorumluluklarımızı hatırlatır, bu görevlerimizi ihmal edip etmediğimizi sorgulayıp hata ve günahlarımızdan tövbe ederek uzaklaşma imkanı sağlar.

Berat gecesini değerlendirme imkanını bulan herkes, Yüce Allah’ın Kur’an-ı Kerim’deki ’De ki ey kendilerinin aleyhine aşırı giden kullarım, Allah’ın rahmetinden ümidinizi kesmeyin. Şüphesiz Allah bütün günahları affeder.

Çünkü O, çok bağışlayandır, çok merhamet edendir’ müjdesinin farkına vararak, ümitlerini canlı tutmalı, bağışlama ve bağışlanma duygularını güçlendirmelidir."

"BU GECE YÜCE RABBİMİZE YAKARMA ZAMANIDIR"-
Mübarek gün ve gecelerin Kur’an’la buluşma, Hz. Peygamber’in eskimez öğütlerine kulak verme ve O’nun sünneti ile hayat bulma fırsatı olduğunu kaydeden Bardakoğlu, mesajında şunları ifade etti: "Bu gece, Kur’an’ın bizlere öğrettiği ’Rabbimiz, biz kendimize zulmettik. Eğer bizi bağışlamaz ve bize acımazsan mutlaka ziyan edenlerden oluruz’ gibi dualarla ve Peygamberimizin bu gece bolca yaptığı ’Allah’ım azabından affına, gazabından rızana sığınıyorum, senden yine sana iltica ediyorum. Senin şanın yücedir. Sana yaptığım senayı, senin kendine yaptığın senaya denk bulmuyorum. Sana layık bir surette hamd etmekten acizim’ duasıyla Yüce Rabbimiz’e yakarma zamanıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimizin ve yurt dışında yaşayan vatandaş ve soydaşlarımızla birlikte bütün İslam aleminin Berat Kandili’ni kutlar ve bu gecede yaptığımız ibadet, dua ve yakarışların bizleri istikamet sahibi yapmasını ve insanlığa barış ve huzur getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ederim."

DİYANETTEN MARDİN’DE 3 AYRI DİLDE MEVLİT PROGRAMI-
Diyanet İşleri Başkanlığı, Berat Kandili dolayısıyla Mardin’de Kürtçe, Arapça ve Türkçe olmak üzere 3 ayrı dilde ve 3 ayrı camide mevlit okutacak.

Küba Camisi’nde Türkçe, Ulu Cami’de Arapça ve Fuat Yağcı Camisi’nde Kürtçe okunacak mevlitler, TRT 6’dan naklen yayımlanacak.

Kandil dolayısıyla TRT de Sakarya 17 Ağustos Merkez Camisi’nden mevlit yayını yapacak. Bugün, saat 20.30’da TRT 1’den izlenebilecek.

Berat Gecesi: Şaban ayının onbeşinci gecesi "Berat Gecesi"dir. Borçtan, suç ve cezadan kurtulmak anlamını taşıyan Berat, günahlardan kurtuluş gecesi demektir.
İslam inanışına göre bu gece Allah'ın, kendisine yönelip af dileyen mü'minleri bağışlayarak kurtuluş beratı verdiği bir gecedir.
(ALINTI)


Bende Accesstr.net Sitesinin ve Tüm Müslüman Aleminin Beraat Kandilinin Mübarek olmasını canı gönülden dilerim,
Berat kandiliniz kutlu olsun...
Bu mübarek gecede Allah(C.C) ‘ın affedeceği kullardan olmanız dileğiyle kandiliniz mübarek dualarınız makbul olsun.

Hayırlı kandiller
TÜM İSLAM ALEMİNİN BERAT KANDİLİNİ KUTLAR, HAYIRLARA VESİLE OLMASINI CENAB-I HAKTAN NİYAZ EDERİM.
tüm site cemaatine Hayırlı kandiller...
TÜM İSLAM ALEMİNİN BERAT KANDİLİNİ KUTLAR, HAYIRLARA VESİLE OLMASINI CENAB-I HAKTAN NİYAZ EDERİM.
Sayfalar: 1 2