AccessTr.neT

Tam Versiyon: oluşturulan excel şablonuna veri aktarma
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
SORUN AÇIKLAMSI AŞAGIDA LÜTFEN YARDIM ...
Merhaba,
Anladığım kadarıyla formdaki verilerini rapor olarak göstermek istiyorsun. Bu durumda örneği gönderirsen herkes yardımcı olur diye düşünüyorum. çünkü burdan desekki bir rapor oluştur sonra raporun verilerini tablodan kriterini de formdan al ve sonra bu kriterden komut düğmesine gerekli kodu yaz yaparmısın, yapabiliyorsun böyle olacak . ayrıca Excel olarak veri aktarma sitede bununla ilgili bir çok örnek var.

excel için örnek kod: dosyaya formdan aldığı kriterle Excel formatında kaydediyor

If MsgBox("Excel Formatlı Raporunuz C:\avt\gelenveriler\" & islemmetin & " " & "Gelen Veriler" & Forms!onkayitfor.Form![Sorgu1 alt formu]!Donem & ".xls Olarak Kaydedilecektir. Devam Edilsin mi?", vbInformation + vbYesNo, "Aktar") = vbYes Then

DoCmd.OutputTo acOutputQuery, "UnitelerdenGelenÖnKayıtlar", acFormatXLS, "C:\avt\gelenveriler\" & islemmetin & " " & "Gelen Veriler" & Forms!onkayitfor.Form![Sorgu1 alt formu]!Donem & ".xls", False, ""
MsgBox "İşlem Tamamlandı.", vbInformation, "Dosya"
End If




saygılar.
PROGRAMI GÖNDERİYORUM
sayın kanlıtoprak. yapmak istediğiniz Excel üzerinde hazırlanmış bir şablonunuz var ve bu şablonun üzerine bulunan bilgi girilmesi gerekli yerlere aktif kayıdınızda olan değerleri göndermek istiyorsunuz.
doğru anladı isem aşağıdaki kodu bir deneyin. istediğinizin bu olduğunu düşünüyorum.

öncelikle vb penceresinde iken referans bölümündün
microsoft Excel referansını seçili hale getirmeniz gerekmektedir.

Dim objExcel
Dim objWorkBook
Set objExcel = CreateObject("EXCEL.APPLICATION")
objExcel.Visible = True
Set objWorkBook = objExcel.Workbooks.Open("C:\test.xls")

objExcel.Cells(3, 3).Value = değer1
objExcel.Cells(3, 4).Value = değer2
yardımınız için teşekkür
EVET sorunu anlamışınız ancak yazdığınız kodu kullandım ama sadece c:/ altına atmış olduğum Excel sayfasını açıyor alan listesinden onarım belgesinde bulunan verileri alamıyorum onları nasıl gösterecegiz
sadece onarım belgesi formunda bulunan verileri değil birlik adı formunda bulunan veriyi ve malzeme cinsi formunda bulunan verilerde bu onarım belgesi raporunda gözükmesi gerekiyor
objExcel.Cells(3, 3).Value = değer1
objExcel.Cells(3, 4).Value = değer2
bu kodu daha önce kullanmadım hiç. fakat deneyerek gönderdim.
objExcel.Cells(3, 3).Value = değer1
3,3 ün yerine Excel şablonununda verinin yazılacağı hücreyi yazıyorsunuz. bunu (A,2) , (B,6) şeklinde yapabilirsiniz. değer bölümü için ise me.CINSI.value yazarak ekleyebilirsin.
yani: objExcel.Cells(A, 5).Value = me.CINSI.value yazarak açılan Excel sayfasının a 5 hücresine cinsi alanının değerini atar.
birim adını yazdırmak içinse Dlookup kullan.
objExcel.Cells(A, 5).Value =dlookup("[BİRLİK ADI],"BİRLİKADI") bu şekilde tablodan değerini çekerek exceldeki hücreye atayabilirsin.
Sayfalar: 1 2