AccessTr.neT

Tam Versiyon: Accessi Online Kullanmak
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Çok mu zor ?

Servis işi yapan bir arkadaşım için Access te bir uygulama geliştirmem gerekiyor. Şirket yapı olarak çalışanları hizmet sektöründe çalışan bir kuruluş. Her çalışan dışarıda belirli markaların şofben , kombi , termosifon
gibi ürünlerini tamir ediyorlar. Bunlardan bazı müşteriler bireysel ve çevreden geliyor. Bazıları ise kurumsal ve bakım anlaşmalı. Bizim istediğimiz şey ise bir çalışan hangi saatler arasında hangi şirkette bulunmuş bu şirket bizim bakım anlaşmalı olduğumuz bir şirket mi yok sa
bireysel bir müşterimi bu müşteride madde madde neler yapılmış. Hangi ürün kullanılmış. Çalışan bu bilgileri bir internet cafe bulup online olarak sisteme girebilmeli ve anında çıktı alıp bu çıktıyı müşteriye imzalatacak ve ay sonunda biz bu verileri online olarak tekip edip gereken fatura ve raporları almak istiyoruz.

Benim Sorularım

1. Acceass te web için kaydet diye bir seçenek var ama sanıyorum online
accessin çalışması için kullanılamıyor. Biz tüm fonksiyonları ile çalışan bir Access istiyoruz online olarak.

2. Bir de müşteride yapılan işler genelde rutin işler den oluşuyor. Örneğin brulör değişimi , ya da conta sızdırması gibi bu alanların seçilebilir bir listede gelmesini istiyoruz.

Bu konu da yön gösterebilirseniz memnun oluruz...

İyi Çalışmalar
Access'i online kullanmak için birkaç yöntem vardır. Bunlardan en hızlısı ve kolayı Windows'unuzu çok kullanıcılı terminal servere dönüştürüp uzak masaüstü kullanmaktır. Diğer mantıklı yöntem ise asp veya php ile bir web sayfası yapıp verilerinizi web tabanlı çözümle kullanmanızdır. Ben her iki yöntemi de denedim ve kullandım. Bu arada tam profesyonelce bir yöntem olarak 3. ncü bir yöntem var ki, onu hiçbir projemde kullanmadım ama en iyisi olduğunu söyleyebilirim. (Sanırım henüz kullanmadığım için böyle düşünüyorumImg-grin)) O yöntemde ise bir makineye Sql server kuruyorsunuz. Veriler bu Sql server ile yayımlanıyor. (Tabii gerekli ayarlamalar yapılmış, modemde açılması gereken tcp-udp portlar açılmış ve servere yönlendirilmiş olduğunu varsayıyorum) Artık uzaktan Access ile bu veriler kullanılabilir. Ama dikkat edin, bunun için accesste proje oluşturmak gerekiyor. Uzantısı mdb değildir ve sorgular için sadece Sql kullanmak zorundasınız. Mdb ile olmaz yani..Olsa da çok sıkıntılı oluyor. Ben bunun denemelerini yaptım. Gayet güzel çalışıyor. Hız mükemmel. Nerdeyse yerel ağda çalışır gibi. Kullanıcı sayısı çok olmazsa hız sorun değil. Tercih sizin..
Bu arada 4 adet port açarak direk olarak mdb dosyasına dışardan yazılabilen 4.ncü alternatiften bahsetmiyorum bile. Bu seçenekte hız o kadar yavaş ki, performans yerlerde sürünemiyor bile...Img-grin)
Hocam 1. yöntem
" Bunlardan en hızlısı ve kolayı Windows'unuzu çok kullanıcılı terminal servere dönüştürüp uzak masaüstü kullanmaktır ."
+ Sql Server çözümünde sakıncalar nedir ?
Tşk.
Sql server çözümünde öncelikle verilerin Sql server ile yayınlanacak şekle getirilmesi gerekiyor. Bildiğimiz access'in kullanımı çok basittir. Ama bu mdb dosyasını Sql servere convert etmek, yayınlamak o kadar da basit değildir. Herşeyden önce Sql server kurup verilerin yayınlanmasını sağlamak bile başlı başına bir alandır. Ayrıca modemde doğru portların açılmış olması falan gerekir. Bu arada Access ile bu dosyanın (mdf) kullanılması için accessle hazırlanmış olan adp uzantılı (access database project) yapı kullanılır. Bu yapıda tablo-form-rapor-modül-makro yapısı diğer yapıya çok benzemekle birlikte sorgular Sql biçimindedir.

Oysa uzak masaüstü olayı 5 dakikada hallolur. Windows ile zaten hazır gelen bir çözümdür. Açarsınız 3389 nolu portları (Hem tcp hem udp), makinenin ip adresini bu portlara yönlendirirsiniz. Makinedeki uzak sekmesine işaret koyarsınız. Sonra da karşı tarafta uzak masaüstünü çalıştırıp bağlanırsınız. Eğer makinede gerekli ayarlamaları ve ilaveleri yaptıysanız aynı anda 3 kişi birbirine dokunmadan uzaktan bağlanabilir. Yani eğer gerekirse o makineye kurulan bir Access programı o makine üzerinde 3 kere ayrı ayrı açılmış ve bağımsız olarak uzaktan kullanılmış olur. Bu işlem sırasında kendi yazıcınızı ve disklerinizi de kullanabiliyorsunuz.
tşk. demiiral hocam
arkadaşlar uzak masüstünü nasıl açıyoruz?
Sayfalar: 1 2