AccessTr.neT

Tam Versiyon: Ara değerlerin alt toplamını alma
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Arkadaşlar ekteki örnekte görebileceğiniz gibi, her senet için ayrı ayrı vade farkı hesabı yapıp hemen yanına metin kutusuna yazdırıyorum. Ancak en alta tümünün toplamını yıllardır almayı başaramadım. Çok değişik yöntemler denedim. Bilen bir arkadaş varsa minnettar olurum.
ben bu şekilde alğıladım ve yaptım umarım yanlış anlamamışımdır.
Hocam ilgine teşekür ederim, ama sanırım olmamış, çünkü üstteki her satır için vade farklarını bulan metin kutularındaki değerlerin en altta toplamlarının alınması lazım. Ortaya çıkan rakama bakınca bir sorun olduğu bariz zaten. Ancak ben Dsum 'ı hiç denememiştim çünkü değerleri direk tablodan almıyor söz konusu metin kutuları. TaksitTutar adlı alanını tarihe göre değerlendirip bir sabit değerle çarpıyor. Ben üzerinde biraz çalışırım.
Private Sub Form_Open(Cancel As Integer)
Komut0
End Sub
Sub Komut0()
Dim i As Integer
Dim rs As New ADODB.Recordset
rs.Open "tblTaksit", CurrentProject.Connection, adOpenKeyset, adLockOptimistic
Dim asd As Integer
If rs.EOF <> True Then
Do
Select Case rs("Tarih")
Case Is < Date
asd = asd + rs("TaksitTutar") * "0,0016" * (Date - rs("Tarih"))
End Select
rs.MoveNext
Loop Until rs.EOF
End If
Me.txtGecikenTaksit = asd
Set rs = Nothing
End Sub

bu senin şu andaki verilerini tablodaki tüm verilere göre toplamı alır ancak burda bir çok kişi olacağını varsayarsak bir sonraki aşamada bu kodu kişi kayıtlarına göre süzdürmelisin
Eşref hocam çok teşekür ederim. Çok güzel bir çözüm. Aslında VBA'da sorunlarımı çözecek kadar bir altyapım var ama, nedense bunu hiç denemedim. +Rep
Eşref hocam tekrar çok teşekkür ediyorum, gerçekten kodlarınızla uzun zamandır çözemediğim sorunlarımı çözdüm. Ancak ben bu kodları aynı durumdaki raporlarımda kullanamadım. Verilen hata mesajlarından anladığım kadarıyla ADO ve DAO'nun raporlardaki davranışları formlardakinden farklı. Yani raporlarda ara değerlerin alt toplamını aynı yöntemle alamıyorum. Kodlarla baya oynadım ama beceremedim. Ben örnek dosyayı tekrar ekliyorum. Raporlar bölümündeki bölümündeki örnek formun aynısı. Sadece vade farklarının alt toplamını alamadım. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Sayfalar: 1 2