AccessTr.neT

Tam Versiyon: Girişler ve Çıkışlar
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
arkadaşlar çalışmakta olduğum emlak programında geldiğim ve pek bilemediğim konu şu evrak girişeri ( parasal olarak ) ve çıkışlarıdır.Şimdi çalışmamda aynı taplodan hem giriş hemde çıkış olacak şekilde iki form yaptım.Ama kayıt girmek konusunda iki formdanda aynı verileri alıyorum.Bu formların kayıtları iki ayrı kayıt türü olarak girilmesi ve saklanmasını istiyorum.Bir forma girişi yapıp diğer formdanda çıkışı nasıl yapabilirim ve bunlarıda bir birinden nasıl çıkarabilirim.Ve bu formlarda yapılan işlemin carinin hesabına işlenip toplamlarını görmek istiyorum.Bu çalışmayı Exelde rahtlıkla yapıyorum ama accesste yeni olduğum için yapamadım..
Çalışmam ektedir lütfen bir göz atarsanız sevinirim..Şimdiden teşekkürler..
Merhaba sevgili atlantis8334

Tabloda gereksiz tablo yapısı oluşturmuşsun. Mantığı Gelirler ve Giderler olarak düşün. Bir işlemi yaparken Gelir türünde çek, havale, nakit, kredi kartı, döviz gelirleri vs vs. belirtirsin. Şu anki mantık ile gidersen kredi kartınada gelir ve gider tablosu yapman gerek. Temel olay bir işlemin Gelir ve Gider olmasından ibaret anlayacağın.
tablomda gerekli bir düzenleme yapıp bir örnek ekleye bilirmisin???
anladıgım kadarıyla emlak programı yapıyorsun size iki örnek program ekliyorum incelersiniz ısık tutar ful kullanılıyor ayrıca forumda toplu resim gösterme var onuda programa adapte ederseniz bina veya arsanın cekmiş oldugunuz resimlerini gösterebilirsiniz çalışmanızda basarılar dilerim
sn atlantis8334, "müşteriler" isimli tablo ismi yanlış, "T_MUSTERILER" olmalı, tüm tablo isimleri büyük harflerle ve türkçe karakter içermeden oluşturmalısın.
Tablodaki "Giriş Tarihi" isimli alan adı yanlış, "GIRISTARIHI" olması gerekiyor. Ayrıca tablo, sorgu, form vs. isimlerinde ve bunlara ait alan adlarında iki kelime arasında boşluk bırakmamalısın.

Formlar içinde aynı şeyler geçerli, formdaki metin kutusu adı "h tarih" olmamalı, "HTARIHI" olarak düzeltmelisin ve bu metin kutusunun etiket adı "Etiket1" yerine "HTARIHIETIKET" olmalı,
Bu şekilde yapmazsan da uygulaman çalışır, ama ileride deyim veya kod yazacağın zaman çok zorluk çekersin.
(12/11/2008, 23:08)atlantis8334 yazdı: [ -> ]tablomda gerekli bir düzenleme yapıp bir örnek ekleye bilirmisin???

Benim için yapıp eklemesi problem değil ama siz bu işlemleri yapmayı zaten biliyorsunuz Img-grin Mesela Çek Girişi işlemlerini takip ettiğiniz tabloyu sadece düzenleyeceksiniz. Ekleyeceğiniz alan İşlem Türü ( Nakit, Kredi Kartı, Havale, Banka vs.) olabilir

Mesela parasal bir işlem oldu bu tablo ile ilgili Formunuzu açtınız başladınız yazmaya kişi adı vs. vs. yazdınız para miktarını yazdınız sonra geldi işlem türüne. İşlem Türüne bu ne tip olduğunu yazacaksınız yani Nakit, Kredi K. vs. Daha sonra hesaplarınızı ayrı ayrı görmek istediğinizde sadece sorgu kriteriniz değişecek.
Sayfalar: 1 2