AccessTr.neT

Tam Versiyon: Satır Renklendirmesi Hakkında
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
Arkadaşlar Liste kutusu içinde verdiğim kodlara göre renklendirme yapmak istiyorum yardımcı olurmusunuz.

Detaylı Açıklamalar Ektedir.
sanırım sizin yolunuz olurmu bilmem ama ben veri sayfası şeklinde yaptım taplo1 i inceleyin koşullu biçimlendirme den yaptım
Benim istediğim form sayfası içinde liste kutusu içinde renklenmesini istiyorum siz form sayfasında hücrelere renk verdirmişsiniz.
bunu incele ve kendine uyarla
Sayın Coley istediğim tam bu şekilde değil listwiev özelliğiyle yapılmış ancak liste kutusunda istediğim kaydın üzerine gelmem gerekir ve 1 olanları kırmızı renkte 2 olanları mavi renkte 3 olanları yeşil renkte 4 olanları sarı renkte olmasını istiyorum başka renklerde olabilir.
Liste kutusu için bildiğimiz bir renklendirme yöntemi yok. Yakın zamanda bununla ilgili bir konuda moderatör arkadaşlarla konuştuğumuzda herkes listview önerdi. Listview ile karakter hizalama, renklendirme falan yapılabiliyor. Ama liste kutusu sanırım içeriğindeki tüm veriyi tek bir şekilde sunabiliyor. En azından ben öyle biliyorum. Gerçi Eşref Bey geçende Lebans'ın modülüyle yapılmış bir çalışma eklemişti. Onda liste kutusu içindeki değerler sayı ise sağa hizalanıyordu. Belki buna benzer bir yöntemle liste kutusu renklendirmesi de yapılabiliyordur. Ama bu çalışmayı ekleyen Eşref Bey'in kendisi bana. yaptığım bir çalışmada liste kutusu yerine listview kullanmamı önermişti. Renklendirme için de liste kutusu uygun değil, listview daha uygun demişti. Bu açıdan sayın Celoyce'nin eklediği listview renklendirme çalışması üzerine yoğunlaşabilirsiniz. Sanırım benim anlattığım örnek de zaten onun eklediği örnek olabilir.

Kolay gelsin.
Sayfalar: 1 2 3