AccessTr.neT

Tam Versiyon: Banka hesap takibinde yapamadıklarım?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
Değerli forum dostları ve hocalarım;

Günaydın.

Oturduğum apartmanda yönetim bazı bankalarda hesap açtırmakta ve bu bankalarda biriken paraları, kısa süreli gelir getirici yatırım araçlarına yatırmaktadır. Bunlardan biri de B tipi Likit Fon alım satımı yapmak ve aradaki (alım-satım farkından) getiriden yararlanmadır.

Bilindiği üzere bankalar, satın alınan bu fon karşılığında yatırımcı kişiye (yatırılan para tutarı, fon adedi ve her bir adet fonun birim fiyatını gösteren) bir makbuz vermektedir.

Bu fonun tümü bir anda ya da kısmen parça parça satılarak paraya çevrilmektedir. Getiriden %10 gelir vergisi kesilmektedir.

Ben de apartman yönetiminin bankalarda bu tür fon hesaplarına yatırılan paraları ve getirilerini izlemek ve denetlemek üzere, Access dosyasında 2 tablo ve 2 alt form hazırladım. Ancak çok uğraşmama karşın, aşağıdaki gibi bir çalışmayı sonuçlandıramadım.

Özetlersem, Fon Takip Ana Form'unda bir bankayı seçtiğimde; 1. alt formda yıl içinde satın alınan tüm fonlara ait kayıtlarının alt alta sıralı gelmesini ve her bir fon alım kaydının üzerine tıkladığımda da, alttaki 2. altformda sadece seçilen bu fon alımıyla ilgili satış kayıtlarının sıralı olarak listelenmesini istiyorum.

Yapılması gerekenleri bir kez de Excel dosyasında göstermeye çalıştım.

Sizlerin bilgi, deneyimlerinden ve farklı bakış açılarına göre oluşan bir kaç örneğe ihtiyacım bulunmaktadır.


Bana değerli yardımlarınızı ve katkılarınızı esirgemiyeceğinize eminim.

Değerli dostlar ve hocalarım, vereceğiniz destek için öncelikle teşekkürü bir borç bilirim.

Sevgi ve saygılar.
merhaba senın ödevin banka veritabanı yoksa sen sadece banka hesaplarınımı yapamaya calışıyosun
Sayın OzNuR;

İlginiz için teşekkür.

İstediklerimi mesajımda anlatmaya çalıştım ve Excel dosyasındaki çerçeveye benzer, Fon Takip adlı ana formda; fon alım, fon satım hareketleri, kar ve zararı ve halen elde kalan fon adet, tutarlarına ait bilgileri görebilmeyi istiyorum.

Bankaya yatan çekilen ve kalanı gösterecek yada tabloya kayıt yapmaya yarayacak bir form düşünmüyorum.
Sn. assenucler,

tblFonHareketi ile tblBankalar tabloları arasında ilişki kurabilecek ortak bir alan yok.
tblFonHareketi tablosunda bankakodu diye bir alan var ve burada AKB değeri var
ancak tblBankalar tablosunda bu değere sahip bir alan bulunmuyor.

Bunun için tblBankalar tablosuna da bankakodu adında bir alan eklemek gerekiyor.
Daha sonra Ana form ile alt form arasındaki ilişkiyi Master-Child (türkçesini tam bilmiyorum onun için foto ile anlatayım) bu alanla sağlayacağız. Ana Formunuza tblbankalar tablosunu kullanan ve bankakodu alanına sahip bir combo box ekleyip, (Ana Form demişsiniz ama böyle bir form yok örneğinizde), daha sonra alt form ekliyoruz ve alt form sihirbazında ilişkili alan olarak combo'nun adını ve bankakodu'nu seçiyoruz.

Access otomatik olarak bu alan sayesinde sadece o bankaya ait kayıtları getirecektir.

Örnek az sonra, çocuktan fırsat bulursam gelecek Img-grin
sn assenucler, uygulamanıza form1 ekledim, istediğiniz bu olmasa da size fikir verebilir. AKBANK ve AKB size sorun çıkarabilir
Sayın Seruz hocam;

Haklısınız, bir konuda insanın bilgisi yetersiz olunca, bazı şeyleri atlıyor, tblBankalar tablosunda ortak alan dediğiniz gibi "bankKodu" olmalı, ben bu tabloya satır ekliyeyim derken, bu kodu sildiğimi, sizin uyarınız üzerine farkettim. Hocam bu aralar kafam rakamlarla allak bullak..Kusura bakmayın...

Gerekli eklemeleri, fon kar zarar hesaplarını yapamıyorum, eğer yapabilirseniz sevinirim ve örneğinizi sabırsızlıkla bekliyorum.

Bebeğin gözlerinden öperim. İyi hafta sonları.

Selam ve sevgiler.
Sayın sledgeab;

Örneğiniz için teşekkürler. Eksiklikleri sizlerin değerli düşünceleri, görüşleri, örnek dosyalar ile düzeltmeye ve tamamlamaya çalışacağım.

İyi hafta sonları...

Selam ve sevgiler.
Sayfalar: 1 2 3