AccessTr.neT

Tam Versiyon: Seçime göre yazdırabilme
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
formdan İstediğim sutunu veya alan adını yazdırmak. Kişiyi yazdırmak için tek seçimle yazdırabiliyorum Fakat kişiye ait bilgilerden yaklaşık 50 konudan değişebilen seçimlerle istenilenin yazdırılmasını istiyorum.
Yapılacak örnek ektedir. yardım bekliyorum.
teşekkürler.
Hocam bu sistem çöker Img-grin

Tek tabloda toplamanız yanlış olmuş. Birkaç tablo kullanın ve bunlar arasında ilişkiler kurun. Kişi bilgileri bir tabloda, sınıflar bir tabloda vs. böyle bölmeye çalışın daha iyi olur.

Tam olarak ne istediğinizi anlayamadım bu arada. Yazdırmak derken rapor mu kastediyorsunuz? Yazdırmak istediğiniz bilgiler her defasında aynı mı değişken mi? Daha ayrıntılı örneklendirerek ve açıklayarak söylerseniz zannediyorum daha verimli yardımcı olunabilir.
ilgine teşekkürler.
--ikinci veritabanı var.örnekle açıklamak için kopyala yapıştır yaptım ayrıca 2 senedir okulda kullanıyorum.Yazdırmak ise ; yazıcıdan kağıda çıktı almaktır.---
örnekte form üzerinde olduğu gibi;
kişilerin adı soyadı vb. 50 ayrı bilgileri bulunuyor.
bu kişilerin bazen adını, numarasını, adresini, yazdıracağım. bazen kimlik no,branşı gibi. işte ne zaman hangi bilgi isteneceği belli olmadığından tablolarda ilişki de kurtarmıyor.Bilmiyorum anlatabildimmi.
O zaman hangi verilere ihtiyacınız oluyorsa sorgu oluşturacaksınız. Bu sorgudan Form yapacaksınız. Form üzerindeki açılan kutu, liste vb. kontrollerden istediklerinizi seçerek filtreleme yapacaksınız. En son hali ile rapor alacaksınız.
alpeki99 teşekkür ediyorum.

Süzme , filitre ,sorgu (yukardan aşağı seçdiği görünse de) satırda seçer .ben alan adını seçmek istiyorum.
sana zahmet zamanını ayırsan küçük bir örnek göstersen sevinirim.
selam faruk. bence formdaki bi comboya alan adlarını listelet. raporunda loadına yazacağın bir sqlde bu comboyu alan göster. ve record sourcesine bu sqli kaynakla. bahsettiğin düzeni sağlarsın böylece. formdan alan adını seçer raporda verisini dökersin.
Sayfalar: 1 2