AccessTr.neT

Tam Versiyon: karmaşık bir sorgu
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Merhabalar;
verilen_yazlik isimli bir tablom var.
stunları: kkd_periyod_ID,sicili,istihkak,ebatlar,adet,tarih
şöyle bir şey yapmak istiyorum,kişilere siciline göre yıllık istihkak vermek istiyorum, verdiğim istihkak hangi yılda verilmiş ise o yılı tarih sütununa ekliyorum. fakat sorgulama yaparken kişinin siciline göre sorguyu çağırdığımda tarih sütunu tek olduğu için bütün yıllar tek sütunda geliyor. benim istediğim değişen her yıl için o yılı belirten bir sütun açması(örneğin 2022 yılı için veri girişi yaptığım anda 2022 sütununu açarak adetleri altına yazsın). sorgudan istediğim şeyi istenilen diye bir tablo açtım. ordan da inceleyebilirsiniz.
yardımcı olabilecek varsa şimdiden teşekkür ederim.
özet tablo yapmayı denediniz mi
form sihirbazında çıkan hani
hocam özet tablo denemedim nedeni ise şu, ben bu sorguyu asp ile göstermeyi düşünüyorum. bildiğim kadarı ile asp ile özet tabloyu görüntüleyemiyoruz. zaten dediğiniz gibi yapabilsem işim çok kolaylaşırdı.
İncelermisiniz...

S2 adlı sorgu cevabınızı karşılıyormu bakınız...

Lütfen olumlu veya olumsuz geri dönüş yapınız...
hocam s1 tam istediğim gibi. teşekkür ederim. elinize sağlık.

hocam elinize sağlık s1 istediğim gibi olmuş teşekküre edderim.
hocam inceledim de , benim istediğimden biraz farklı mesela 500 sicil nolu kişinin 2012 ve 2013 te aldığı malzemeler ayrı sütunlarda yazılmış ama, 500 sicil no tekrarlanmış, yani istediğim su idi atıyorum 500 sicil noya ben bareti 2012-2013-2014 te vermişsem bunlar yanyana olacak. yanı farklı yerlerde yazmicak.yani istenilen diye bir tablo yapmıştım inceleyebilirseniz daha anlaşılır olur.
bunu yapabilirseniz çok memnun olurum teşekkür ederim
Sayfalar: 1 2